söndag 21 november 2010

Ett blomstrande Madeira - GULT & ORANGE

BLOMSTERPRAKTEN ÄR STOR på Madeira, även i mitten av no­vem­ber. Jag har tagit så många bilder så jag måste dela in dem efter färg, annars blir det too much på en gång.

Bilderna är tagna i Funchal med min Fuji FinePix F30.

Du kan se alla bilder i större format om du klickar på dem.

8 kommentarer:

 1. Kan du ta hem några frön av den understa blomman i orange. Kunde gott tänka mej att ha några sittandes i trädgården till sommaren:-) Eller kanske man måste ha sticklingar? Du kan ju testa i din egen trädgård och ge ev. rekommendationer vilken zon som är bäst... Ser i alla fall ut som du har en bra semester. Njut, för här har vi snöslask idag.

  SvaraRadera
 2. Haha! Tror att jag med rätt hög sannolikhet skulle få spendera de kvarvarande dagarna här på ön på insidan av ett litet rum med galler för fönstren om jag gav mig i kast med att försöka ta frön av den blomman ;o)

  Jag har följt med hemmaväderleken via datorn och kan väl lugnt tillstå att det inte känns direkt lockande att packa väskan och vända hemåt om några dagar :o/

  SvaraRadera
 3. Läcker idé att sortera bilderna efter färg. Annacarin

  SvaraRadera
 4. Snudd på enda sättet i och med att jag inte vet namnet på ett flertal av blomstren. Men det blir ju ganska snyggt, eller hur? :o)

  SvaraRadera
 5. Sjätte blomman, är det en gul hibiskus? Blomman liknar ju väldigt mycket men jag ser inte så mycket av bladen. :P

  Visste inte att du skulle bli två veckor. Nåja, posten hålls väl i låddan därhemma, eller har du lilla A där som tömmer? (Eller har du rentutav postlucka i dörren på medeltida vis?)

  SvaraRadera
 6. Japp, det är en underbar orangegul hibiskus som jag sååå gärna skulle vilja norpa ett skott av i hopp om att jag skulle få den att växa hemma som krukväxt.

  Lilla A och goda vänner hjälps åt med tömning av låddan, så den saken är helt under kontroll.

  Just nu SPÖregnar det här nere :o/

  SvaraRadera
 7. Jag skall till Madeira nu i sept, det blir till att bära hem sticklingar förstår jag!! Nu skall det bara överleva också, något bra tips?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pja, ta med dig en knippa plastpåsar som du kan sätta sticklingar i. Lägg en bit fuktat toapapper i påsen, skrynkla ihop öppningen och sug försiktigt ut luften så att du åstadkommer att platt paket innan du slår en knut på påsen. Den behöver således vara tillräckligt lång för att detta ska låta sig göras.

   Annars kan du kanske bära med dig ett tomt videobandsfodral? Sen är det bara att vira in rotdelen av sticklingarna i fuktat papper och stuva dem i fodralet.

   Packa sticklingarna i handbagaget, för i fraktutrymmet på planet får de för kallt.

   Typ så. Inga garantier att det lyckas, men är värt ett försök :o)

   Trevlig resa!

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!