söndag 21 november 2010

Nu kommer hemlängtan ...

PRECIS SOM JAG misstänkte: efter tio dagar börjar jag tycka att jag har fått så det räcker. Vi anlände sen eftermiddag onsdagen den 10.11 och idag, söndagen den 21.11, känns tanken på hemresa in­kom­man­de onsdag morgon inte så dum.

Mycket beror det på att jag känner av en förkylning. Snorig i nosen, kracklig i halsen och allmänt trött vill man helst vara hemma i sin egen säng, eller hur? Och vid det här laget har jag dessutom hunnit se och uppleva allt som min anorektiska reskassa ger utrymme för.

Dessutom börjar jag bli lite trött på att varannan dag äta en gnutta korv, en tomat, en banan och halvtorrt bröd till middag, för att var­an­nan dag kunna kosta på mig att äta ”furstligt”. Faktum är att jag vid det här laget t.o.m. saknar mitt eget hembakade bröd :o/


Utsikt över Funchal från hotellets ena terrass.


Fast mest av allt saknar jag lilla A – och ”Rucklet” i alla sin glans! Den som myntade uttrycket ”Borta bra men hemma bäst” slog sannerligen huvudet på spiken.

5 kommentarer:

 1. Ja det brukar vara bra när det gått den tiden,då vill man hem.Du är säkert välkommen hem till ditt fina hem som inte alls är nått ruckel.Här är det full vinter med både snö å kyla.kram

  SvaraRadera
 2. Jo, jag tror nog att både barn och hus kommer att tycka att det är rätt okej att kärringen vänder hemåt. Centralvärmen i kojan är nedskruvad på minimum, så lilla "Rucklet" fryser nog om stenfoten ;o)

  SvaraRadera
 3. "Anorektisk reskassa"? Du är rolig du. Annacarin

  SvaraRadera
 4. Sug du på karamellen, idag snöar det "hästskit" i Sumpan och förmodligen är det lika mysigt på ön. Känner du för att idka några "vinterlekar" kan du väl alltid åka "pulka" med deras traditionella slädar i de svartaste nerfarterna. Och Nina, korv och bröd med utgånget datum ÄR gott, nu är det nog bara dags att vänja sig.
  Kram // Guran

  SvaraRadera
 5. Haha-HAA! Med tanke på korv- & brödframtiden är det nog bäst att stanna på den här ön. Här får man åtminstone schysst chorizo till ett vettigt pris, inget sånt där "oss bagare emellan, vem har bakat dig"-korvskit.

  En hel dag kvar innan det är dags att få lock i öronen igen. Hoppas innerligen att det inte regnar hela den dagen, för jag har inte så mycket kvar på ljudboken i mp3-spelaren :o/

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!