tisdag 16 november 2010

Vi bekantar oss med djurlivet

INGEN SOLUPPGÅNG ÄR tills vidare den andra lik och alltså precis lika omväxlande som väderleken. Och ibland är det måsar som seglar förbi, ibland fladdriga duvor.


Denna dag skulle vi än en gång in till centrum, för herregud, jag kan väl inte ha varit till Madeira utan att fotografera deras fula espada-fisk!?

Fast, det är klart, vi behöver inte lämna hotellet för att kunna fasci­neras av ”okända djur”, i det här fallet en tusenfoting som mäter hela 5-6 cm i strumplästen. Sådana bor det tydligen i planteringen längs vår balkong. Däremot är det ont om insekter i övrigt, inte ens flugor finns i något störande antal.


På väg mot Mercado dos Lavradores och min reincheck med espadan passerade vi en farbror som lite skuldmedveten satt och matade du­vorna ...


... och på ett torg låg en jycke och slafade i allsköns ro. Lite här och där springer det lösa hundar omkring och hur de överlever mitt i stan i den både snabba och täta trafiken är mer än jag kan begripa.


Så kommer då äntligen bilder på de groteska firrarna. Mycket kan man säkert säga om dem, men vackra är de inte. Kolla ögonen!Sen får man ju inte glömma ett av de vanligaste kreaturen här på ön: turisterna. Just idag var det gott om dem, eftersom Royal Caribbeans m/s Adventures of The Seas angjort Funchal under natten. Stan kryl­lade därför av turista americaniensis, men här och där hördes både svenska, norska och finska också. Det ska föreställa lågsäsong här just nu. Påminn mig därför om att jag inte ska besöka orten när det råder högtryck!


Sista bilden för dagen blir från hotellbalkongen, varifrån man har en perfekt utsikt över fiskebåtar och andra flytetyg som tuffar förbi. Den här hade tydligen fått bra fångst, för i dess kölvatten var det tjockt med gapiga måsfåglar.


Sen har jag faktiskt, hör och häpna, shoppat lite idag. Det ska ju bli växthus till nästa odlingssäsong, så varför inte förbereda sig i god tid? Ja, vadå då? Vi är ju trots allt i mitten av november redan ;o)

4 kommentarer:

 1. De stackars firrarna! Det kanske är på grund av utseendet som de håller sig på djupet.Hoppas ni får fortsatt trevligt!
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 2. Ja, om jag såg ut så där skulle jag förmodligen hålla mig undan från folk jag också ;o)

  Idag blir det kanske en snutt längs en levada igen. Det beror helt på vädret. Jag börjar f.ö. känna mig så lat att det är riktigt oroväckande ... Lessen att jag inte kommenterat något hos dig den senaste dryga veckan, men jag bestämde mig före resan att inte sitta alltför mycket framför datorn. Får väl läsa ikapp sen när jag är hemma igen.

  SvaraRadera
 3. Hej N, det är väl härligt att få vara lat någon gång, säkert bra för dig som är uppskruvad på topp alltid ha ha. Missförstå mig inte, men du har alltid flera bollar i luften.
  De fula fiskarna är jag glad att jag inte fått på kroken, men de kanske är goda på tallriken.
  Ha det gott
  Monkan

  SvaraRadera
 4. Jo, vet du, jag skulle nog kunna vänja mig vid det här tempot. Kanske jag borde satsa på att hitta en välbärgad portugis med en trevlig strandvilla här på ön? *haha!*

  Espada är sannerligen det fulaste jag hittills sett i fiskväg! Och den jag fick på restaurang var inte särskilt god. Enligt Kerstin/Ölandsvindar lär jag dock ha råkat ut för ett bottennapp, för firren ska vara smaskens.

  Idag har vi levadat lite till. Kommer kanske några bilder till kvällen.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!