onsdag 17 november 2010

Vi vandrar vidare

VÄDERPROGNOSEN LOVADE UPPEHÅLL idag trots att morgonen började på det här viset:


Vi bestämde oss därför för att kliva på samma levada som vi började på för någon dag sedan, Levada dos Piornais.

Här och där viker smala trappor eller gångar av från själva levadan. Oftast leder till privata fastigheter, men ibland också till en allmän väg högre upp.


Längs vattenvägen är det frodigt. Ställvis växer bland annat pe­lar­gon, kroton och penningträd bredvid varandra, växter vi är vana vid att se bara i krukor där hemma.


Och så förstås bananer! Bananer, bananer och åter bananer. Men några ekologiska odlingar är det inte riktigt fråga om, eftersom de odlas i stora mängder precis bredvid de livligt trafikerade vägarna.Dagens sträcka klättrade ganska högt. På några ställen tyckte jag faktiskt att det var lite obehagligt, eftersom det helt saknades någon form av skyddsräcken.Men den höga höjden eller den smala betongremsa man har att gå på hindrar inte galningar från lokalbefolkningen att ägna sig åt jogg­ning!


Personligen blir jag ganska mör bara av att . Då är det skönt att lägga sig ner med en ljudbok inpluppad i öronen när man kommit ”hem” igen :o) Men nu är jag utvilad, pigg och redo för första mid­da­gen vi kommer att äta på hotellet. På onsdagar är det buffet med lokala rätter från ön, så det ska bli spännande!

11 kommentarer:

 1. Hej N, så vackert där är, jag hade nog uppskattat en resa till Maderia, gillar att gå långa långa promenader, även om det är mycket uppför.
  Kom precis hem från kören, idag är det riktigt ruskväder med endast några få plusgrader och regn.
  Hoppas den stora buffén smakade gott.
  Tjingeling
  Monkan

  SvaraRadera
 2. Jag med min höjdskräck trycker mig in mot bergväggen på levadavandringarna.Tar man bara en liten sväng runt kvarteret hos mina Madeiravänner, är det som att klättra upp till himlen åt ena hållet. Det är verkligen KUPERAT.
  Kerstin

  SvaraRadera
 3. Otroligt vackert ställe du har hamnat på! Och vilken energi!!!
  Det gör gott att ha en sådan semester. Både psykiskt och fysiskt.
  Ha det fortsatt gott

  SvaraRadera
 4. Monkan:
  Fördelen med kuperade ställen är ju att det går lika mycket nerför som uppför, beroende på hur man ser på saken :o)

  Madeirabuffeten var helt ätlig, men något menlös i smaken. Ja, det är förstås bara min subjektiva åsikt, och jag gillar välkryddad mat. Det serverades bl.a. en förrätt som var någonsorts tonfisksallad och den föll mig på läppen! Färsk tonfisk är sannerligen något annat än den på burk.

  Denna dags morgon bjuder på mulet och hård vind. T.v. inte ens någon hänförande soluppgång att föreviga med kameran. Det lutar starkt åt centrum och shopping idag. Åminstone fönstershopparvarianten ;o)

  Kerstin:
  Här har du en till väggkramare! Även om det finns flera meter fast mark bredvid levadan får jag svindelkänsla av att blicka ner i dalgångarna. Men vackert är det. Makalöst vackert. Lite avundsjuk på din kompis är jag definitivt.

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 5. Lena:
  Vet du vad, om du inte varit till Madeira någon gång är det här ett ställe där du med ditt fotointresse skulle ha julafton alla dagar! Det är verkligen tur att jag släpade med mig laptoppen, så att jag kan tömma kameran varje dag - minneskortet skulle inte räcka långt om jag bara haft det att tillgå.

  Man vänjer sig förskräckande fort vid att inte behöva bry sig om vardagssysslorna. Därmed ska det bli väldigt intressant att se hur det kommer att gå att "landa" i den vintersvarta vardagen hemma på Åland igen om en knapp vecka ... :o/

  SvaraRadera
 6. Fördetförsta ber jag tusen gånger om ursäkt att jag även denna gång är sent ute.........
  Tusen gånger GRATTIS !!!!
  Ser skönt ut, i Sundbyberg är det idag snöglopp och nollan, det blåser en isande vind och det är fanimej inga planer för några "levadavandringar" här inte bland byggarbetsplatser och sönderstressade 08-or. Ta en tur till Nunnornas dal, en fantastisk plats med anor från 1400-talet. Tror det har nått att göra med att "damerna" gömde sig för några otrevliga individer, månhända karlar. Ha det riktigt skönt och plocka gärna med dig lite julstjärnor hem, här kostar dom ju 19.90, huvva.
  Kram // Göran

  SvaraRadera
 7. Haha! Vad är nu det att be om ursäkt för? Men tack, tack i alla fall :oD

  Måste säga att det inte känns direkt lockande att tänka på hemresan. Blotta tanken på att gneta uppför backen till övernattningen på Jumbo Stay vid Arlanda i mörker, motvind och möjliga snöbyar gör mig matt. Men den dagen, den sorgen.

  Vi får se hur det blir med Nunnornas dal. Jag har nog läst om platsen, men det vete fåglarna om vi kommer oss iväg. I första hand skulle jag vilja få till ett besök i den botaniska trädgården och den intilliggande orkidédito.

  Ha det super i Sumpan och kram tillbaka!

  SvaraRadera
 8. Trevligt, trevligt att få följa med på din resa!!
  Snygga bilder som f-n!

  Steffe

  SvaraRadera
 9. Håll i dig i så fall, gubbe lilla, för idag siktar vi in oss på botaniska trädgården! Kameran lär gå varm ;o)

  SvaraRadera
 10. Hej

  Oj vilken resa och vilka bilder...måste vara ett äventyr..inte konstigt du slocknade på sista bilden...he he

  SvaraRadera
 11. Grattis lite för sent!
  Och vilken härlig semesterplats Ni verkar ha hittat.

  Fast läskigt med höga höjder och branta stup!! Huh!

  Ha en fortsatt fin semester, och njuuut varenda sekund.
  Här hemma är det svinkallt!

  Kram på Dej, vännen!
  Jenny

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!