lördag 13 november 2010

Vi har stenkul

GÅRDAGENS PROGRAM INNEHÖLL en promenad västerut. Hotellet har praktiskt nog en gångstig som ansluter direkt till strand­pro­me­na­den nedanför hotellkvarteret.


Vårt hotell, Madeira Regency Cliff (uppe till vänster), ligger högt. Un­der­tecknad har vissa problem med att programmera om hjärnan att fatta att receptionen ligger på sjätte våningen och att jag alltså mås­te ta hissen ner när jag ska till rummet, som finns på andra våningen. Passeio Público, promenadvägen, löper rakt nedanför hotellet.

Här är vi nästan framme vid vårt mål, stranden Praia Formosa:Sista biten går genom en tunnel i det vulkaniska berget:Och i slutet av denna kliver man rätt ut på en lååång strand med rund­sli­pade stenar; rena Eldorado för en stengalning som jag. Det är tunnelmynningen som skymtar i bakgrunden.


På kvällen provade vi den för Madeira typiska fiskrätten espada, som i den form jag serverades den mest påminde om väldigt blöt torsk. Jag slog med andra ord inga kulinariska kullerbyttor av hänförelse, men magen blev mätt.

6 kommentarer:

 1. Så härliga bilder! Långt ifrån regn och snålblåst :)...

  Ha det bäst!!!

  Kramen!

  SvaraRadera
 2. Hej på er, så häftigt hotellet ligger. Så annorlunda än allt annat
  Fortsätt och njut
  Monkan

  SvaraRadera
 3. Det blir tungt att ta med stenar hem tänk på det,HiHi.

  SvaraRadera
 4. Uffematten:
  Nå, nå, lite regn är det nog här också. Fast det är förstås inte lika äckligt som när termometern pendlar runt noll. Skulle gärna skicka lite av väderleken åt ditt håll om det bara gick!

  Monkan:
  Ja, vet du, jag njuter just nu mest av allt av att inte behöva tänka på vad som ska lagas till middag eller att behöva diska, tvätta eller städa, att få gå till en riklig frukostbuffet på morgonen och att kunna ligga och slöa med en ljudbok i öronen precis när jag känner för det. Man fattar inte hur uppvarvad man är före man får en chans att testa hur det är att inte stressa. Intressant upplevelse.

  Stickmamman:
  Jupp, jag vet. Gjorde det misstaget i Nice för snart 25 år sedan. Det var på håret att jag fick betala övervikt för bagaget på flyget hem ;o) Men någon liiiten sten hamnar nog i resväskan den här gången också.

  SvaraRadera
 5. Va gött du verkar ha det. Passa på och njuuut.
  Jag är inte det minsta avundssjuk
  *korsar fingrarna bakom ryggen*

  SvaraRadera
 6. Du hade nog otur med espadan. Det brukar vara gott och jag har själv lagat till fisken vid några tillfällen. Stekt med en sås av passionsfrukt till är den jättesmarrig. Fortsätt njuta och var inte orolig. Vi sköter om höstvädret så länge!
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!