fredag 12 november 2010

Vi kollar omgivningarna

BLAND DET FÖRSTA vi stötte på här på Madeira under gårdagens fotvandring in till centrum var förstås lokalbefolkning. Fast jag hade väl inte riktigt föreställt mig att de skulle vara fullt så små, fyrbenta och snabba.


Och så har jag hittat banken i mitt liv! ”Private banking” är deras grej, och det passar ju bra för jag har funderat alldeles ryyysligt på hur jag ska investera det jättelika rehabiliteringsstöd jag får. Att banken sedan heter Banco Espirito Santo, den helige andens bank, gör ju att man får än mer förtroende för deras förmåga att placera ens pengar på ett lukrativt sätt. Eller..?


Idag ser det inte ut att bli lika fint väder som igår. Atlanten uppvisar tydliga tecken på att regnet är i antågande. Men inte gör det mig nåt! Garn och virknål finns självfallet i bagaget, så jag behöver inte få lång­tråkigt även om det öser ner ;o)

3 kommentarer:

 1. Jag skulle ju ha mer förtroende för en bank i ett enkelt (läs BILLIGT) hus än de vi har med vräkiga bankpalats. Det oansenliga huset visar kanske att banken delar ut mer pengar till sina kunder, än till sina direktörer. Annacarin

  SvaraRadera
 2. Åh, härliga Madeira! Där har jag haft många mysiga stunder. Har goda vänner som bor där större delen av året i sitt vackra hus på sluttningen mot Funchal.Ser du en svensk dam som ser ut som Alice Babs, så är det min vän Anne-Marie.
  Fortsätt ha det trevligt!
  Kerstin

  SvaraRadera
 3. Annacarin:
  Rätt tänkt, men stämmer inte i det här sammanhanget. Senare under dagen upptäckte jag att samma bank finns både här och där, och i vissa fall i vräkiga kåkar :o/

  Kerstin:
  Madeira är ljuvligt! Klimatet passar mig p-e-r-f-e-k-t. Skulle det vara gassande sol från en illande blå himmel hela och alla dagarna skulle jag få spatt. Den behagliga mitt på dagen-temperaturen på 20-21° är exakt vad jag mäktar med utan att det blir för tungt att promenera. Och madeiraborna är jättetrevliga och tjänstvilliga, men utan att vara påflugna.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!