onsdag 15 december 2010

Dinner for Dummies

FYRA REJÄLA MORÖTTER, sex medelstora rödbetor, två batater (söt­potatis) och åtta potatisar. Generöst med god olivolja, lite havs­salt, svartpeppar enligt tycke och smak och någon nypa vitlökspulver. Rör ihop och in i ugnen; 225° i c. 90 minuter. Klart!


Lyxvarianten: strö över lite finstrimlad, färsk purjolök och/eller annat grönt.

Superdeluxevarianten: stek upp en biff eller något annat proteinrikt till.

Fördelar: billigt, nyttigt och jäkla bra för metabolismen; enkelt att vär­ma i mikron och sleva i sig när författandet upptar all ens tid.

Nackdelar: gott de första tre dagarna, men kan efter en vecka upp­le­vas som en smula tjatigt.

7 kommentarer:

 1. Kan tänka mig att oxfilé också blir rätt tradigt efter en vecka :)...
  Men detta ska prövas! Tack för tipset!
  (Och ursäkta att jag är oförlåtligt slarvig med läsande och kommentarer just nu...)

  SvaraRadera
 2. Haha! Jo, det kan du nog ha rätt i. Men sen, när jag fått det där feta förlagskontraktet, då ska jag min själ unna mig en fet, medium rare oxe. Bara för att!

  Här tarvas f.ö. inga ursäkter. Man läser om lusten finnes och man hinner, och kommenterar gör man när andan faller på. Själv är jag av förekommen anledning f.n. usel med allt vad bloggeri heter. Men bättre tider kommer!

  SvaraRadera
 3. Du är rolig, du! Vilken mat är inte tradig efter en veckas ätande?
  Men det lät så gott! Sötpotatis har jag aldrig provat!
  Hur går det med romanen?
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Bataten är en ganska ny bekantskap även för mig. Men god! Byt ut potatisen i en vanlig purjo- & potatissoppa till batat istället; det blir en helt annan soppa! Smaksätt gärna med något som ger lite hetta, som t.ex. en mild sorts chilipeppar. Mums!

  Sitter och kämpar med kapitel 34. Det kommer nog att ta sin tid, för i det här kapitlet är det mycket som måste blir "rätt" för att berättelsen ska hålla ihop även i fortsättningen ... *svettas och våndas*

  SvaraRadera
 5. Smarrigt! Själv åt jag egen lammfärs och pasta till lunch. Kram!

  SvaraRadera
 6. Rostade grönsaker är alltid gott, förutsatt att man inte bränner vid dom förstås. Att ugnstillaga mat är för övrigt ett väldigt bekvämt sätt att laga mat på. Sötpotatis har jag aldrig provat, men det låter gott.

  SvaraRadera
 7. Jag brukar slänga en bit foliepapper över formen den första halvan av tillagningstiden, och sen är det en fördel om man rör om i formen ett par gånger under den resterande tiden, så att rotsakerna blir jämnt "brynta".

  Sötpotatis är precis som namnet säger ganska söt i smaken. Den vinner därför på att kryddas upp ganska ordentligt. Väl värd att prova är den i alla fall! Och så är det ju alltid lite kul med omväxling, inte sant?

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!