söndag 12 december 2010

Tack, Kerstin!

JAG MÅSTE FAKTISKT tacka Kerstin, Ölandsvindar, för tipset om kom­postgaller! Det var nämligen det som fick mig att tänka till, och nu har jag löst problemet med Svarta Gängets räder mot mina talgbollar.


En utrangerad lampskärm för 1 euro från byggreturen, lite galvad tråd och en bit snöre – voilà, en utmärkt bur som låter småfåglarna äta ifred och håller kajor, kråkor och annat pack på avstånd!

(Beklagar den usla bildkvaliteten, men kamerans zoom är inte riktigt potent nog för bra bilder på det här avståndet.)

6 kommentarer:

 1. Såå fiffigt!
  När kommer nästa kapitel på din bok?
  Väntar med spänning!
  Ha en fin söndag, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Med lite flyt borde jag få nästan kapitel klart till kvällen, men flyter det trögt dyker det nog inte upp förrän imorgon.

  Strålande väder här idag, så jag kanske gör att avbrott i mitt skrivande för att ta en promenad och låta tankarna flyga fritt.

  Ha en fin tredje advent du med! Tänk att det är lucia redan imorgon ...

  SvaraRadera
 3. Men va f....vilken kanonidé...Kerstin på Öland var det ja...jag får tacke...har en masse sånt där svart pack som du säger här utanför på min matning...får se om jag kan få till något liknande...fast ibland så tänker jag...de är ju också hungriga och vill ha mat...det dåliga samvetet har talat!
  Får se...blir det föööööör mycket så blir de en bur! :-)

  Steffe

  SvaraRadera
 4. Det var en fin ide, skall kolla ifall vi har något liknande att göra ett sådant skydd med, de "svarta" äter ju en talgboll på nolltid.
  Hälsar ifrån ett strålande Skåne.
  Ha en fin Lucia i morgon
  Monkan

  SvaraRadera
 5. En bra idé, men liksom många andra undrar jag nu om detta är diskriminering? vVad ska "de svarta" leva av? Ska man utfodra dom med något annat? Får dom inget förser dom sig med småfåglarna när dom kommer ut ur buren. Man skulle ha slaktavfall och kanske fiskrens att lägga ut till de smarta svarta.

  SvaraRadera
 6. Ni kan sova lugnt allesammans, för här diskriminerar vi ingen! "De svarta" har fri tillgång till fröautomaten, som de tömmer i en takt och med en skicklighet som får mig att bli kallsvettig. Det är av den anledningen jag vill skydda talgbollarna, annars får de minsta inte så mycket som en smula; "de svarta" far fram som Egyptens gräshoppor och gör kål på allt.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!