måndag 21 februari 2011

En haiku om missmod

Vintern detta år känns mer oändlig än någonsin och min framtid är helt och hållet i andras händer. Det inspirerade mig till en haiku.


Flera haikuer jag skrivit hittar du i samlingen ”Haiku”, som du kan läsa som en pdf-fil om du klickar HÄR. De som är nyast och inte finns med i samlingen hittar du via etiketten ”Haiku” i spalten till höger.

7 kommentarer:

 1. Så fint, både bilden och texten!
  Jag håller tummarna för dig!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte om du har fått dem förut, men jag mailar lite bilder till dig. Annacarin

  SvaraRadera
 3. Om det bara är vintern som framkallat detta vackra missmod är det ju ingen fara. Snart är våren här, eller i alla fall där hos dig.

  Hur går det för Solveig då, har du hört av henne på sistone?

  SvaraRadera
 4. Framtiden vet vi inget om, bara baktiden....och den är ju inte något att sträva efter!
  Jag önskar dig en trevlig dag i alla fall, till att börja med!

  SvaraRadera
 5. Monica:
  Tack, vännen! Kan nog behövas, är jag rädd.

  Annacarin:
  Och ett gott skratt fick jag mig! Tack för det!

  Cici:
  Tyvärr inte bara vintern, nej. Men det går över. Det brukar det.

  Solveig ligger lågt. Jag har helt enkelt inte råd att lägga ut en halv förmögenhet på utrikesporton förrän jag vet vad mitt pensionsförsäkringsbolag tänker hitta på med min framtid :o/

  ingersord:
  Tack för den välgångsönskningen! Jag är inte mycket för att titta i backspegeln, men att vara fullvuxen och inte ha kontrollen över sin egen tillvaro blir jobbigt i längden, och särskilt för en kontrollfreak som undertecknad. Därför blir det lite modstulna blogginlägg alltemellan. Sorry för det!

  SvaraRadera
 6. Vacker haiku! Jag har haiku på hjärnan och ibland kan jag inte låta bli att tänka i den formen. Har samlat på mig en del. Får se vad det blir av dem så småningom.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 7. Haiku ÄR roligt - och en stor utmaning. Ibland lyckas man bättre än ibland, men resultatet oaktat är det ryysligt bra hjärngympa ;o)

  Kan du inte börja med att lägga upp en haiku i veckan/månaden/kvartalet på din blogg..? Det skulle vara jätteroligt att få ta del av dem!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!