onsdag 23 februari 2011

Vådan av att bo i fel land

TIDNINGEN ”VI I VILLA” har just nu en tävling om Sveriges fulaste kök. Så himla förargligt att bo på fel sida om gränsen, för jag skulle nog ha rätt hyfsade vinstchanser ...Ont om arbetsytor är det gott om, och adjektivet ”praktisk” existerar endast i Svenska Akademiens ordlista.

Vad trött jag blir. Igen.

(Bilderna är fotomontage, så perspektivet blir lite lattjo.)

14 kommentarer:

 1. Hejsan

  Jag tycker ändå att köket har en viss charm....lite trångmysigt typ...hehe
  Ta inte illa upp nu men det påminner om "gubben Pettssons kök" i serien "Pettsson & katten findus" o den serien är ju mysig p.g.a miljön...hehe

  SvaraRadera
 2. "Trångmysigt" ... Det var ett bra ord som beskriver den inredningstekniska situationen väldigt väl ;o)

  Sen har du alldeles rätt i att "stilen" för tankarna till Pettson och Findus, som för övrigt lilla A:s favoritböcker när det begav sig. Dem har jag läst högt ur så många gånger att jag förmodligen skulle kunna recitera dem utantill än i denna dag.

  SvaraRadera
 3. I know the feeling... Arbetsytor?? Vad menas med det? Golvet kanske? Har själv ett kök från tidigt 50-tal som inte är särskilt praktiskt. Mest bökigt o trångt. Högt på önskelistan finns kök med arbetsyta och en groventré. Man kan ju alltid hoppas:-)

  SvaraRadera
 4. Jag tycker du har ett mysigt kök.
  50tals nostalgi.Klart att det blir trångt när det är flera personer.
  Mitt kök är 4gr så stort.Just nu alldeles för stort.Hoppas att kylan börjar je sig snart.Kram

  SvaraRadera
 5. Ja, jag måste ju hålla med om att det är ont om arbetsytor! Och ändå både bakar du och lagar så mycket god och piffig mat! Det är ju ännu mer beundransvärt i ett så litet kök!
  Duktiga du!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 6. Men tänk så mycket gott du lagat där!!! är inte det huvudsaken???

  SvaraRadera
 7. Jag säger som flera andra: Hur i hela friden kan du laga så mycket gott i detta kök, för det ser onekligen trångt ut.

  Jag ser ofta ett program som heter "En plats på landet",och där kan man lära sig hur det ska gå till. Det är bara att riva några väggar och byta all inredning.

  Några trisslotter kanske?

  SvaraRadera
 8. Gunilla:
  Hahahaa! Jodu, nog är det golvet som måste räknas som arbetsyta. Och visst, det är det väl på sätt och vis, för det är ju på det man står.

  Jag har kommit på mig själv allt oftare att snegla lystet på lilla A:s krypin, som ligger vägg i vägg. Senare, nån gång i framtiden, kommer jag att kunna riva ner mellanväggen och bre uut mig! Fast då har jag antagligen ännu mindre råd än idag :o/

  Stickmamman:
  "För mycket och för lite skämmer allt", säger man ju ;o) Men nog är det trevligt att ha plats för fler än fyra runt bordet, eller hur? Och det BLIR vår, sommar och varmt igen!

  Monica:
  Tack du, men att säga att det är beundransvärt är väl ändå att ta i? Det här var standard på 1950-talet, och gick det då så går det nu. Fast det sker under tyst protest ;o)

  ingersord:
  Jo - eller nää, förresten. Tänk så fåå som fått en chans att äta av allt det gooda, när utrymmet inte förmår mer än tre gäster till bordet ... *hehe!*

  SvaraRadera
 9. Cici:
  Ännu ett utslag av att vara bosatt på fel plats: vi har inga Trisslotter i Finland, och på de till buds stående alternativen vinner man (läs: jag) ändå inte något. Det är nog min ensamma Lottoruta jag får sätta min lit till. Eller någon hittills okänd arvtant i Amerrikatt.

  Compact Living är en sak, men Compact Kitchen något helt annat ... Det är inte utan att jag får lite spatt mellan varven ;o)

  SvaraRadera
 10. Compact Spatt, med andra ord.

  SvaraRadera
 11. Vi förlitar oss också på Lotto men det blev något fel i förra dragningen. Någon i Skåne vann de154 milj som skulle ha gått till oss. Jag ska inte klaga på mitt kök men det är furu överallt och snart spyr jag över det. Tog med en lucka till färgaffären och försökte köpa lämplig lasyrfärg. Där påstod de att det var en lackbehandling på furut och då går det inte med lasyr. Tror att jag ska prova lite försiktigt någonstans ändå.Förstår att du saknar arbetsytor, jag blir tokig när det är överbelamrat överallt (vilket händer alltför ofta).
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 12. En bänkskiva under fönstret kanske?
  Ett annat bord typ fällbord...???

  SvaraRadera
 13. Kerstin:
  Jo, jag såg på tv att det var något par i Helsingborg (?) som kapade åt sig drömvinsten den här gången. De skulle med förtjusning få ta del av mitt kontonummer om jag bara visste vilka de är ;o)

  Trist att ha lackad furu, för då är det inte mycket annat att göra än att täckmåla om man vill byta kulör. Jag tror nog dessvärre som färghandeln, att du kan glömma det där med laserandet.

  ingersord:
  Bänkskiva under fönstret går fetbort. Svängrummet tillåter nätt och jämt en fönsterbräda med ett djup på 16 cm :o/

  Jag började min tid i "Rucklet" med matbord av slagbordstyp. Det funkade faktiskt ännu sämre än det nuvarande, som har pelarben. På ett slagbord är det ben i vägen precis överallt när man ska sitta, men med det här bordet kan jag faktiskt tränga in fem - rentav sex - pers runt bordet så länge som formatet på gästerna är av någotsånär normalstorlek. Och så finns det inga vassa hörn att slå låren blåmärkiga på!

  Nädu, det är ner med en vägg (eller två) som är enda lösningen. Och Lottovinsten, förstås ;o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!