tisdag 22 februari 2011

Uppåt väggarna?

I LÅDAN DÄR jag förvarat mitt maskinstickningsgarn, Satakieli från finska Vuorelma, hittade jag nyligen en påbörjad mormorsrutevirkning gjord av det garnet. Fler än nio rutor hade jag inte fått till, för jag gil­lade inte att virka med det, men garnet – som finns i mer än 60 fär­ger – är däremot härligt att sticka av.

Plötsligt fick jag för mig att experimentera lite med ”gerings­stick­ning­en” istället, och att använda det virkade som utgångspunkt. Det fanns inte så mycket garn kvar att välja och vraka bland, så jag har fått nöja mig med de kulörer som stod till buds ...


Vete tusan vad det ska bli av det hela, men jag funderar faktiskt på att slå ihop en fyrkantig tavelduk av rätt format, klä in den med tunn fibervadd och sedan stifta fast det stickade ovanpå detta. Ja, helt enkelt göra en tavla.

I så fall är jag inte riktigt klar med den virkade/stickade delen. Det känns som de tydliga färgfälten tarvar någon form av avgränsning, ungefär som den ”ram” man syr runt lapptäcken.


Eller så gör jag helt enkelt en triangulär sjal av det hela! Vi får väl se. Det måste få mogna lite före jag fattar ett beslut.

Värt att veta:
Vuorelma säljer on-line och även till kunder utanför Finland. Allt du be­höver är ett giltigt kreditkort. Bor du inom Finland har du också möj­lig­het att betala via faktura.

5 kommentarer:

 1. Det ser ut att bli fantastiskt fint! Vilka härliga, mustiga färger!
  Ha en bra dag, kram Monica

  SvaraRadera
 2. Läckert.
  Jag har också börjat sticka dom rutorna.Gör dom små för jag har så lite färger med mig av garn nu när jag inte är hemma.Det var roligt att sticka.

  SvaraRadera
 3. ja, verkligen läckra färger och så överraskande med mormorsrutorna...!

  SvaraRadera
 4. fantasin har ingen gräns... Visst är det underbart att skapa med sina händer?
  Gör en tavla....stor...från golv till tak!!!

  SvaraRadera
 5. Monica:
  Det är i alla fall skojigt ;o)

  Stickmamman:
  Små eller stora spelar rakt ingen roll! Skulle det inte bli så infernaliskt många trådar att fästa skulle jag gärna dra igång ett större projekt med c. 5x5 cm stora rutor. Kan bli huur läckert som helst!

  maria:
  Nu gäller det bara att på något genomtänkt vis "binda ihop" det mittersta fältet med mormorsrutor med det övriga ...

  ingersord:
  Jodu, livet skulle väl knappt vara värt att leva om kreativiteten sinade helt och hållet? Ju mer jag tänker på saken, desto mer lutar det åt en väggprydnad av något slag :o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!