torsdag 28 april 2011

Födde

FRÅN ”RUCKLET” HAR vi glädjen att kunna meddela att lille Friskus, hjärtekatt, är född! Han är 20 cm lång (svansen oräknad), väger 65 gram och är frisk som en nötkärna. Även den nyblivna modern mår efter omständigheterna väl.Jag erkänner utan omsvep: att virka amigurumi är ingenting för mig, och inte kan jag hålla mig till rekommenderade beskrivningar heller. Lille Friskus blev således som han blev, men jag hoppas att han trots det är lika välkommen i gänget som alla de andra katterna. I alla fall har han blivit vederbörligen presenterad på Hjärtekattens egen blogg.

Han tog hela min onsdag i anspråk, det lilla livet, så idag ska här ut­rättas annat än virkning! Först på agendan står – med VERSALER – att få tag på min tandläkare :o/ Men sen har jag faktiskt lite roligare saker att göra också! Det ligger en ankomstavi på min hallbyrå, så jag har idag ett paket från gullevännen Monkan att hämta på posten!

12 kommentarer:

 1. Så fin han blev! Snyggt med ränder på ryggen.
  Tur att både katt och moder mår bra. :-)

  SvaraRadera
 2. Visst blev han lite söt? Han fick en halsduk (som kan tas bort om man inte vill ha den), för som hjärtopererad är man ju lite extra känslig för infektioner och ska vara försiktig ;o)

  SvaraRadera
 3. Du är ju makalös!!! Började igår och har den färdig idag...man häpnar!
  Och så söt den är! Den kommer att få vilken sjuk unge som helst att känna sig bättre! Och gladare!
  En beundransvärd sak har du gjort!
  Stor kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Hej Nina, jag beundrar ditt engagemang för "hjärtebarnen", som förälder till ett sådant barn vet jag att det är mycket uppskattat i deras jobbiga liv. De flesta tillbringar stor del av sitt barnaliv på sjukhus, all uppmuntran betyder mycket även för deras anhöriga.

  Skönt att läsa att paketet kommit fram, håller nu tummarna att det är hela grejor i det.

  Många kramar ifrån ett blåsigt Malmö

  SvaraRadera
 5. Monica:
  Nähädu! Jag började faktiskt på Friskus i förrgår, och han blev inte helt färdig förrän i morse ;o) Rätt ska vara rätt! Roligt att du tycker han duger :o)

  Monkan:
  Det är tack vare dig som jag kände särskilt starkt för att delta i det här projektet! Hoppas verkligen att lille Friskus förmår förgylla en jobbig vardag för någon liten med visset hjärta.

  Paketet är hämtat och öppnat, och innehållet var alldeles helt! Nu väntar jag bara på besked om våra ekonomiska mellanhavanden så är min lycka fullständig ;o)

  (Det är f.ö. ett litet paket på väg i din riktning också. Så mycket motigheter som du/ni haft den här vårvintern tycker jag du behöver en liten uppmuntran.)

  SvaraRadera
 6. Gratulerar till lillen! Skönt att allt gick bra:-) Behöver du kattvakt så har du här en erfaren och beprövad sådan. En liten jamare till ska nog gå bra.

  SvaraRadera
 7. Du är ju så härligt kreativ! Den katten kommer glädja ett litet barn, absolut!

  SvaraRadera
 8. Så fräsig han blev din katt !

  SvaraRadera
 9. Skrev en kommentar här ang Friskus igår men den försvann nog ut i cyberspace :)

  Han ser så busig ut, Friskus....bra jobbat! Jag har virkat katthuvudet klart...alltid något, det var ett tag sedan jag virkade så man är ju lite fumlig :)

  Upptäckte att du hade ett flickrkonto idag så du hamnade raskt i min kontaktlista!

  ha en härlig Valborgshelg...och du...elda INTE upp din bok!
  Tålamod...tålamod...:)

  Hälsningar från Christin

  SvaraRadera
 10. Den friskusen blev ju jättesöt,dom ska väl inte se likdana ut.Jag ska också när jag fått tag i garn.

  SvaraRadera
 11. Hej!
  Hittat hit via hjärtekatten, jag virkar med en...Hur som helst, ville bara skriva en hälsning att jag tycker att din katt är ur-läcker, så snygg och roligt komponerad. Jag blir så imponerad av alla urduktiga "virkerskor"!
  kram o trevlig helg från Göteborg!

  SvaraRadera
 12. Gunilla:
  Tack! Det var en ovanligt lätt förlossning ;o) Någon barnvakt kommer jag däremot inte att behöva, för Frikus är redan på väg till Göteborg. Men man kanske kan ta sig en jamare ändå..?

  Anki:
  Hoppas kan man alltid även om lille Friskus ju inte blev docksöt precis.

  Sandra:
  Tack ska du ha!

  Christin:
  Du ska få se att det blir hur bra och fint som helst bara du får upp farten! Med virkning är det som med cykling; har man en gång kunnat gäller det bara att komma igång igen.

  På flickr är jag inte så värst aktiv just nu, det går lite i perioder. Vilket påminner mig om att jag borde byta ut lite bilder där snart.

  Kanske borde jag tutta eld på ett manus av rent symboliska skäl? Originalet finns ju ändå kvar i datorn ;o)

  Stickmamman:
  Jag var faktiskt lite osäker på om tanken var att alla skulle ha exakt samma utseende, bara olika färger. Men tydligen är det fritt fram att göra som man vill :o) Ska bli roligt att se vad som kommer ur dina händer!

  Caroline:
  Tack, vad gulligt av dig! Jag tycker det är så fantastiskt bra initiativ detta med Hjärtekatten. All eloge åt tjejerna som dragit igång det! Ha en trevlig helg du också där nere på varmare breddgrader! ;o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!