söndag 24 april 2011

Och så var det med den påsken

DEN SOM TITTAR in idag och väntar sig att få se en hel drös med bil­der av diverse påskigheter kommer att bli gruvligt besviken. Här i ”Ruck­let” har det aldrig varit mer påskfritt än i år. Av någon okänd an­ledning hann jag liksom inte med den här gången :o/ Så pass off är jag, att jag inte ens ätit ett endaste påskägg!

Påskaftonen innebar gödselhämtning och -spridning, vedhuggning och kottemballering. Det sistnämnda orsakat av den häpnads­väck­an­de mängd lärkkottar som återstod när själva riset efter beskärningen var bortkört. Sju (!) 150-liters sopsäckar är proppfulla, och ovanpå det har jag lastat min tunna för brännbart avfall så full den går att få.

Om jag kommer att sakna det välvuxna lärkträdet? Inte mycket. Fak­tiskt.

Igår företog jag också årets första cykeltur. Ingen Åland runt-variant, bara av och an till närbelägna livsmedelhallarna, en tur på c. 5 km. Men nog tusan känns det i sittknölarna idag! Till en del beror det på ovana, men sen ligger det förmodligen också något i vad tjusige dok­torn sa: ”Du är ju inte direkt överviktig, om man så säger.” Lite mer stoppning där akteröver skulle i alla fall inte sitta (!) fel, det kan jag intyga.

Idag väntar mer vedkapning och -huggning, så fort klockan blivit så pass att jag täcks dra igång motorsågen igen. Men först ska jag bas­ke­mig koka en kastrull ägg, för lite påsk måste jag för katten få till i år också!

Här är förresten det allra senast tillverkade Jïengearmbandet:

Mönster/Pattern ©Stjärnkraft

8 kommentarer:

 1. "Gödselhämtnin, vedhuggning,beskärning". Off?!?!
  Annacarin

  SvaraRadera
 2. Haha! Off påsken menade jag förstås!

  SvaraRadera
 3. Oj det var ett fint armband :)
  Har själv fullt upp med middag för släkten igår 6 pers, och idag för kompisar 10 pers ! Soliga hälsningar Eivor

  SvaraRadera
 4. Inget äggande här heller, men godiset kunde jag ju inte hoppa över (i år heller) ... Den enda påskdekorationen är en påskhäxa som hänger på ytterdörren. Måste ju markera på nåt sätt eftersom jag inte kan sitta därute själv hela tiden ;D
  God fortsättning!

  SvaraRadera
 5. Du hinner då allt.Du kan få en del av mig att lägga på dina skinkor jag har då för mycket som du vet..Kottarna kan du väl elda i vinter? Gott slut på Påsken.

  SvaraRadera
 6. Jisses vad du jobbar! Det är ju inte så konstigt att du inte är "direkt överviktig"!!!
  Och SÅ mycket kottar! Det måste ha varit en STOR lärk!
  Hoppas att äggen smakade gott, själva har vi ätet resterna från påskbuffén igår.
  Önskar dig en fortsatt fin påsk!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 7. Inget Påskpynt här heller jag har bara köpt en gul blomma det räcker.

  SvaraRadera
 8. Här ser jag min chans att hjälpa en medmänniska. Hur många "rumpkilon" kan du behöva tro? Du ska få dem alldeles gratis och med glädje:-)
  Och, som vanigt, tjusigt armband!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!