onsdag 3 augusti 2011

Åsså blev jag förbannad igen ...

RESERVDEL? JOVISST, MEN inte i form av en del! Ja, jävlar i havet vad jag blev blixtochdunderförbannad, nu igen. Och när jag blir arg då skriver jag. Den här gången direkt till Henrik Bergström, chef för ”Damm­sugare och små hushållsapparater” på Electrolux.

(Klicka på bilden så öppnas den i större format i nytt fönster.)


När man surfar runt på Electroluxkoncernens sidor ordas det vitt och brett om vilket miljöansvar det tas. Ha, pyttsan! Om man tvingar kon­sumenten att slänga helt gångbara saker för att man vägrar sälja re­servdelarna som delar, då tar man tamigfan inte något miljöansvar att skryta om.


Tillverkar man dessutom en slitagedel på dammsugare som utsätts för stor påfrestning av plast, ja, då tar man inte heller särskilt mycket an­svar för miljön.

***

Det är ju det jag alltid har sagt: städning är inte hälsosamt. Man får högt blodtryck av det.

7 kommentarer:

 1. Sånt är verkligen jätteretligt!
  Det ska bli roligt att höra om Elektroluxkillen svarar...
  Lycka till, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Hade du bara lyssnat på mig lite tidigare när jag gick till val på att "om vi dammsög bara varannan vecka" så hade inte problemet uppkommit än på överskådlig tid.
  Så lyssna lite på Antonsson i fortsättningen.

  SvaraRadera
 3. Monica:
  Inte hyser jag några förhoppningar om att det kommer något svar. Särskilt inte som jag var så arg att jag gick HÖGT upp direkt, istället för att förstöra dagen för någon som ändå inte har power att påverka. Och det hjälps inte, jag blir såå irriterad vid såna här tillfällen, när det i alla tänkbara och otänkbara sammanhang jamas om att värna om miljön. "Jamen, så göör det då!" skulle jag vilja skrika. Högt.

  Sur i Sumpan:
  Asså du, asså ... jag har faktiskt anammat tvåveckorsintervallet för jääla länge sen, så den här incidenten har redan försenats med många år. Hysterisk städning är, som du vet, inte min grej ;o) Måhända borde jag förlänge mellanrumet ännu mer..? Tre veckor? Kanske fyra??

  SvaraRadera
 4. Superglue? Annacarin

  SvaraRadera
 5. För att limma fast dammet i hörnen då eller..? Annars är mitt svar detsamma som på föregående inlägg: funkar inte.

  SvaraRadera
 6. Ha det är därför jag har högt blodtryck.Ska göra nått åt det nu.

  SvaraRadera
 7. Japp! "Städa mindre, lev längre." Mitt nya motto ;o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!