torsdag 11 augusti 2011

Pelargonfeber?

JAG TROR JAG håller på att få pelargonfeber. Igår norpade jag till mig ännu ett skott, när jag kvällsfikade hos kompisen M.

Bladverket har rätt små blad, som är lite grågröna, och blommorna är oansenliga, små och vita. Vete sjutton vad den heter, men det spelar inte så stor roll. En hängpelargon tror jag i alla fall att det ska vara. Kanske?


Idag är jag av någon anledning tröttare än trött och somnade t.o.m. en stund på soffan utåt eftermiddagen. Inte likt mig. Alls.

Virkningen av den runda ”blomkudden” jag började på för ett par veckor sedan är på nästsista varvet, men jag orkar bannemig inte ens med att slutföra det ikväll. Idag tycks det inte ens hjälpa med färg­gläd­je :o/


Imorgon är en annan dag.
Förhoppningsvis en bättre.


Tillägg 12.08.2011: M låter meddela att det är en doftpelargon. Visste jag faktiskt, men glömde heelt bort igår.

5 kommentarer:

 1. Vissa dagar är jobbigare än andra! Hoppas i alla fall att det blir bättre imorgon!
  Kramar från mig!

  SvaraRadera
 2. Tassar in lite tyst och viskar Det blir bättre, det blir det!
  Nickar i samförstånd och tassar ut igen ...

  SvaraRadera
 3. God kväll i stugan. Här har det packats upp och plockats undan halva dagen, andra halvan gick åt att titta på 1659 bilder ifrån Åland bl.a.
  Ute har det regnat mer eller mindre hela dagen. Mellan skurarna var jag ute och plockade av mogna tomater.
  Det känns som höst för tillfället, men jag hoppas att vi får tillbaka lite värme och sol.
  Du är inte ensam om att ha fått pelargonfeber, jag hade med mig 7 st sticklingar inkluvise den jag fick av dig med mig hem. I morgon ska de planteras i nya krukor, sedan är det bara att hoppas de växer snällt inne för att placeras ut nästa sommar.
  Nu ska jag gå ner och titta på Ernst Kirchsteiger som vi har inspelat eftersom yngste sonen var här när det började.
  Monkan

  SvaraRadera
 4. Vilken söt blomkudde det blir,skulle gärna vilja ha mönster på hur du gör.Jag har en gammal kudde som är virkad.Sätter den på blogg så får du en ide till en till kudde.Kram

  SvaraRadera
 5. Monica:
  Tack, jag hoppas verkligen att den nya dagen *gääsp!* ska bli en piggare dag än igår.

  Anki:
  Jo, jag läste just hos dig att du inte heller är så sprudlande energisk *kramar om dig och tackar för förståelsen*

  Monkan:
  ETTUSENSEXHUNDRAFEMTIONIO!! Milda Moses ... Du/ni har att göra en stund då, kan man anta ;o) Lycka till! *inte avundsjuk*

  Jag har missat "Sommar med Ernst" nästan hela sommaren, men igår kväll tittade jag faktiskt, eftersom energin inte räckte till annat än att hålla ögonen öppna. De där insynsskydden han byggde av smala reglar och gamla kökshanddukar var inte så dumma, även om jag tyckte att han fogade halvt-i-halvt väldigt slarvigt. Och så skulle jag kanske inte välja handdukar själv om jag gjorde likadana. Vilket jag kanske gör! Jag har länge funderat på hur jag ska fixa insynsskydd i köket utan att behöva hänga upp gardiner eller persienner. Så idén var som sådan inte dum!

  När jag stängde växthuset igår kväll såg jag att nu, äntligen, har jag min första gula körsbärstomat att plocka idag! Men det börjar också bli hög tid att rigga med el till Glaspalatset. Nätterna börjar bli kyliga :o(

  Stickmamman:
  Jag är jätteförtjust i hur blomkudden blir! Redan för ett par veckor sedan frågade jag Lucy om det är okej att jag översätter hennes mönster till svenska, men jag har t.v. inte fått något svar. Däremot är mönstret inte hennes eget, så jag tror att jag helt kallt istället skriver ner en egen beskrivning och tar mina egna bilder. Räkna således med att det kommer, så fort jag uppbådat tillräckligt med inspiration för att ta itu med det ;o)

  *hoppar vidare till din blogg för att kolla in den gamla kudden*

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!