torsdag 27 oktober 2011

Mörkermat

I SAMMA TAKT som både mörkret och temperaturen faller ökar mitt behov av mat. Tiden för lätta sallader är över. Nu är det rejäla mackor med finskt rågbröd och en stor tallrik havregrynsgröt som behövs för att mätta magen. Är det likadant för er?


Det är förresten jättegott med en näve mungbönsgroddar på ost­mack­an. Av bara två matskedar mungbönor blir det groddar så det räcker för massor med smörgåsar. Billigt, nyttigt och gott!

6 kommentarer:

 1. Det där finska rågbrödet hade en av deltagarna i "Halv åtta hos mig" i sin förrätt och jag tyckte att det lät så gott!
  Visst krävs det stadigare mat nu när kylan börjar komma! Många maträtter är "bannlysta" på sommaren och det är härligt att laga dem igen nu!
  Kul att det gick så bra med din groddning!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 2. Det är nu vi ska börja äta rikligt med fläsk för att hålla oss varma till vintern. Formfranskorna verkar intressanta, måste nog prova.

  SvaraRadera
 3. Lingongrova är vardagsbrödet i det här huset, och knäckebröd förstås, Sportbrödvarianten. Det blir på morgonen till kaffet (gubben) och théet (gumman). Till lunch har vi en stående meny: fil med tinade blåbär och skivad banan, hemlagad müssli och flingor plus varmkorv.

  Middag kan bli vad som helst, men nästan alltid ordentligt hemlagat. I dag blir det rödbetssoppa, i går var det leverbiff med kamutvete och grönsaker.

  SvaraRadera
 4. Exakt så. Nu ska det till varm mat för att hålla temperatur och humör uppe. Här ska kokas brynt kålsoppa med frikadeller.

  SvaraRadera
 5. Ja, absolut!!! Jag är hungrig jämt!
  Den där groddmackan ser hur god ut som helst!!
  Måste testa!

  Ha det så bra!

  SvaraRadera
 6. Skönt att höra att alla verkar ha hyfsat sunda matvanor och en vettig inställning till födointag :o)

  Den där bryta kålsoppan du nämner, Ingabritt, den låter intressant. Måste googla på recept! Soppor är basmat hos oss här i "Rucklet" under den mörka årstiden och jag kokar gärna en fem- eller till och med tioliterskastrull när jag kokar.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!