lördag 29 oktober 2011

Avancemang – eller nå’t ditåt

MINNS NI ÖVERHUVUDTAGET ”kronbladsvirkningen” jag började på i slutet av juli..? I medlet av augusti hade jag nått en punkt när jag ha­de tänkt mig vara så gott som färdig. Men man har väl rätt att änd­ra sig, va?

Istället för en kudde till soffan, som det först var tänkt, har jag nu be­stämt mig för att det ska bli ett överdrag till min beigetråkiga braspall! Sakta, sakta har det avancerat, men nu är det faktiskt inte så många centimeter kvar före jag har fulla 50 i diameter :oD


Sedan bar det sig inte bättre än att jag tittade in på Emmaus under gårdagen. Det brukar jag göra när de annonserar ”-50 % på allt!” Och si, hittade jag inte en stuvbit av prima linnetyg i en vackert fuchsialila nyans. 50 cent fattigare har jag därmed material till överdragets sidor.

På samma ställe ryckte jag även åt mig två runda innerkuddar för 1 eu­ro styck. Just nu har jag ingen konkret plan för dem, men vem vet? När jag blir klar med stora pallvirkningen känner jag kanske för att tillverka mera med samma teknik. Om inte nu, så kanske senare.

Bäst att förse sig när varorna korsar ens väg, för när jag härförleden frågade efter runda innerkuddar i stans stora tygaffär fick jag veta: ”Nej, tyvärr, såna har vi inte, och det går inte att beställa såna hel­ler.” Eh..? Runda kuddar är väl inte direkt ovanliga? :o/

Igår var det dessutom specialpris på fransyska i butiken, så det blev kalops. Mycket kalops. Kanonbra höstkäk!

4 kommentarer:

 1. DEN blir läcker att lägga upp benen på när du sitter framför brasan.

  SvaraRadera
 2. Jodå, visst minns jag kronbladsvirkningen! Du beskrev hur man skulle göra och jag fattade inte ett dugg...
  Men, så fint det blir! Och vilket tygfynd!
  Hoppas att du visar den, när den är klar?
  Ha nu en riktigt skön lördag!
  Här är det dimmigt och grått!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 3. Självfallet kommer det bild(er) när det blir färdigt, skam vore det annars!

  Här är det en stråålande oktoberdag. Nu ska blåbyxorna på och sen ska jag ut och klippa löv med Stig (gräsklippar'n) :o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!