torsdag 16 februari 2012

När man minst av allt anar det

... DÅ HÄNDER DET. Som nu, när läkepelargonen jag fick som stickling av gulle-Monkan i somras plötsligt, mitt i vintern, får för sig att blomma!


Annars har jag inte mycket att rapportera. Papperskrig, papperskrig och mera papperskrig, och en liten visit hos lagens långa arm, that’s about it.

10 kommentarer:

 1. Läcker å söt blomma med läckra blad.

  SvaraRadera
 2. Japp! Och tänk dig, vilket världens åttonde underverk det är att jag lyckats hålla liv i den över vintern!!

  SvaraRadera
 3. Hej Nina, vilken lycka att du redan fått plommor på din läkepelargon och så bedårande blomman är. Jag har precis klippt ner mina så det blir väl inga blommor förrän till sommaren. Men det kommer mängder med nya små skott i alla bladvecken. Den pelar gonen blir riktigt stor ska veta, exemplaret som stod i Linnés växthus var en riktigt bamse.
  Vi har världens tråkigaste väder just nu, det småregnar och tempen ligger kring +-noll.
  Gratulerar till ditt fynd idag, vilken tur och just i din storlek.
  Ha en skön kväll
  Monkan

  SvaraRadera
 4. Ja, kan du fatta att den blommar! I norrfönster står den dessutom, där det till råga på eländet är riktigt dragigt. Jag måste väl också klippa på min, men just nu nänns jag inte.

  Tack för promenadinspirationen, förresten! Jag drog på mig fyndet och tog en blåsig men skön promenad vid åttatiden på kvällen. Jackan får med beröm godkänt :o)

  Nu blir det lite stickning så länge som ryggen inte protesterar alltför mycket. Hoppas jag orkar hålla mig vaken för att titta på Plus, för det är ett program jag gillar.

  SvaraRadera
 5. Extra kul med någonting som blommar nu!
  Och speciellt när det är en gåva från en kär vän...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 6. Vem vet, kanske är det just därför den blommar? :o)

  SvaraRadera
 7. Ja, nu börjar pelargonernas härliga tid så smått! Jag har börjat viska i öronen på mina, att det är dags att sätta fart nu.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 8. Hej

  Ja mamma (monkan) har något i sina fingrar som gör allt magiskt....hon lyckas ju med allt hon tar sig för. Varför fick man inte den gåvan? haha

  Och jättebra också att du lyckats, det är svåra blommor det där om jag inte har fel. BRA

  ;)

  SvaraRadera
 9. Kerstin:
  Personligen för jag en daglig kamp mot ryckningarna i sekatörhanden ... Det är liite tidigt ännu, så man får hålla sig i skinnet.

  Skånegrabben:
  Inte är väl pelargoner svårare än andra, vad jag förstått. Grejen är bara att ha något svalt ställe att övervintra dem på, vilket jag inte fått att funka tidigare. Men den här gången tycks det gå!

  Och du, förresten, så här är det faktiskt: "Ingen är bra på allt, men alla är bra på något." Så det så.

  SvaraRadera
 10. Så söt den är när man tittar på nära håll. Jag borde gå ner till Holgers och titta till min pelargoner där. Dom har bara fått vatten en gång den här vintern, så lite fukt skulle nog inte skada, men bara lite, det är för tidigt att väcka dom nu.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!