måndag 26 mars 2012

Om att för ovanlighetens skull
befinna sig på rätt plats vid rätt tillfälle

HAR NI MÄRKT detsamma som jag, att det ibland händer saker bara för att det tycks vara meningen att de ska hända? Igår infann sig ett sånt tillfälle.

Jag hade följt med bara som sällskap till ett ställe där det såldes ut in­ventarier och lösöre från en nedlagd semesterby. När jag klivit in gen­om dörren stod den bara där och väntade, den begagnade gitarr jag i snart ett år sökt efter åt Lilla A! En fin gitarr dessutom, en Landola C-65 från 1984. Lite repig och nött, men hel och med en underbar klang. Det enda som behövs är en förpackning nya strängar.


I budgeten just nu finns det absolut inget utrymme för en sån här an­skaffning. Men det jag betalade var så lite att jag skäms för att berät­ta, och ett tillfälle som det här får man inte låta glida sig ur händerna för det kommer inte igen. Dessutom kan jag alldeles bra nöja mig med havregrynsgröt till middag en vecka eller två för lyckan i att kunna un­na Lilla A den här glädjen.

På hemvägen, alldeles utanför stadsgränsen, cirklade tre havsörnar högre och högre upp på termikvinden. Den synen kändes på något sätt helt rätt :o) Synd att jag inte hade ett bättre objektiv att tillgå för att fånga dem i flykten.

11 kommentarer:

 1. Från en fågelskådare till en annan (fin örnbild)
  Vad kul med ett oväntat fynd! Det förgyller dagen. Hoppas din dator inte pajar ihop för då skulle det bli tomt i cyberrymden. Men det finns ju bättre begagnade. Jag klarade mig länge med en som jag fick överta från en tjej med eget företag som skaffade en nyare version.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 2. Moi fågelskådare..? Knappast. Är glad över att jag ser skillnad på havsörn och blåmes ;o) Och bildkvaliteten blev ju som den blev när motivet befinner sig up, up and away och kameran inte har nån stake.

  Min befintliga laptop är ett second hand-köp, gjort för sisådär tre år sedan. Vid det här laget torde den därför vara 6-7 år gammal, så det förvånar mig ärligt talat inte att den börjar bli lite trög. Helt i paritet med sin ägarinna :o)

  SvaraRadera
 3. Min mamma säger alltid att när man bara har två slantar kvar ska man köpa en blomma för den ena och en bok för den andra. Jag tycker gitarren passar precis lika bra att satsa sina sista slantar på!

  Sitter faktiskt själv och hoppas få nya gitarrsträngar med posten idag. De förra (varav två nu har brustit) är från Björns tid och i maj är det 35 år sen han dog. Så jag tror det behövs lite uppdatering på vår gitarr! ;)

  Pipi

  SvaraRadera
 4. Kul att du gjorde ett länge efterlängtat fynd! Ibland är turen bara med en. Precis som när du deltog i min tävling - GRATTIS!!

  SvaraRadera
 5. Pipi:
  Och din mor är, och har alltid varit, en klok kvinna! Åsså håller jag väl med om att det var på tiden att förnya strängarna på er gitarr :o) Jag var och fick den felande ersatt på Music Shop idag, så nu kan det plinkas och plonkas även i "Rucklet"!

  Susie:
  Ja, vet du vad, jag vet inte vad jag ska tro snart ... Först hittar jag gitarren vi suktat efter så länge och så går jag och GISSAR på rätt bilder i din tävling. Med detta oerhörda, om ock tillfälliga, flyt i livet borde jag kanske köpa en lott också..?

  Välkommen som följare, förresten! Jag har inte hunnit ansluta mig hos dig ännu, men det kommer :o)

  SvaraRadera
 6. Vilklen tur sånt kan ju hända ibland.Fågeln blev ju fin,snygg tavla att måla av.Påminner om en dröm jag haft där Peter var med.Kramar

  SvaraRadera
 7. Grattis till fyndet!
  Men visst är det så, att du haft litet tur på sistone?
  Så känns det i alla fall! Det blir nog ett bra år, det här!

  Och vilken tur att få se havsörnar! Det har jag aldrig gjort!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 8. Det är klart att innehållet i denna blogg måste stå i paritet med dess utseende. Alltså, soligt, ljust och färgglatt. Varför bytte du utseende på bloggen, förresten?

  Grattis både till gitarrfynd och bloggtävling!

  SvaraRadera
 9. Stickmamman:
  Tack du, men fotot på örnen är faktiskt uruselt i grund och botten. Men efter lite fibblande i Photoshop kan man ju nästan tro att det är meningen att det ska se ut så där ;o)

  Monica:
  Hm, tja, tur är väl ett ganska tänjbart begrepp? Jag tycker ju personligen inte att jag kan sägas ha haft direkt tur med de stora, avgörande sakerna, som mina mellanhavanden med FPA och mitt pensionsförsäkringsbolag t.ex. Men visst, i det lilla har det ju varit oväntat hemåt efter årsskiftet! Och det är ju det lilla man ska vara glad för, inte sant?

  TRE örnar som "dansar" runt varandra på en nästan klarblå himmel är faktiskt en maffig upplevelse. Konstigt nog inte särskilt ovanlig heller, för jag har sett motsvarande uppvisning vid ett flertal tillfällen på nästan samma plats.

  Cici:
  Varför jag bytt utseende på bloggen? Tja ... kanske för att jag KAN. Duger det som svar? ;o)

  Skämt åsido är jag en sån som tycker att omväxling förnöjer. Det är kul att totalförändra lite mellan varven, allt efter årstid och humör. Därmed bör förstås att man aldrig vet hur länge det här stuket består, haha!

  SvaraRadera
 10. Hej

  Ja i hårda ekonomiska stunder kan det ändå vara skönt ibland att unna sig en sak......annars brakar man ihop helt. Vi alla och då menar jag alla, säger väl ibland "har ej råd" och så gör eller köper vi saker ändå....vi är sådana vi människor.... ;)

  SvaraRadera
 11. Om örnar tycker jag inte... Eller rättare sagt tycker jag om dem på avstånd. När 3-4 cirklar ovanför gården på otäckt låg höjd skenar jag runt, som den byfåne jag är, och viftar med nåt stort tygstycke för att skrämma iväg dem. En katt är lätt som en plätt att bli örnmat. Hugaligen.
  Om gitarrer tycker jag mycket:) Jag ska damma av mina drömmar och
  1) skaffa mej en gitarr
  2) lära mej några ackord
  3) yla fritt till eget plingplongspel
  Ylar jag tillräckligt högt kanske jag t o m skrämmer iväg örnarna!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!