onsdag 7 mars 2012

Plus, minus, plus, minus, plus ...

DET ÄR KALLT på nätterna. Men under dagarna värmer solen nu så mycket att vädringsluckorna på Glaspalatset öppnas! Gårdsgruset, som varit täckt av ett rejält islager, tittar fram och snart kan jag inte längre se Lilla A:s fotspår i snön där hon sneddat över gården på hemväg från skolan.


Tid för sådd närmar sig och vårnumren av fjolårets Allers Trädgård har fått komma fram. Det är f.ö. ett bra spartips, att fynda åt sig en hel årgång av gamla tidningar t.ex. på en loppis. Framför allt om det man mest är ute efter är kom ihåg-tips för den innevarande månaden, för de är ju samma år efter år.

Vad jag däremot verkligen suktar efter är egna exemplar av de här två biblioteksböckerna:


”Sömmar & stygn” av Anita Gunnars är den bästa, svenska uppslags­bo­ken jag hittat för alla tänkbara och otänkbara broderistygn. Utgiven av ICA bokförlag och med ISBN-nummer 91-534-2521-9.


”The Digital Photography Workbook” lånade jag på bibblan utan att ha några högre förväntningar på den. Pga mina koncentrations­svå­rig­he­ter brukar jag numera ha svårt att läsa såna här instruktions­böck­er, men den här var bra! Lagom mycket text, enkla förklaringar och täcker det mesta. Simon Joinson heter författaren, det brittiska för­la­get heter Piatkus och boken har ISBN-nummer 0-7499-2281-6.

6 kommentarer:

 1. Gå genast in på Bokbörsen.se och registrera dig. Sedan är det bara att söka och köpa. Billigtbilligt. Fast jag antar att frakten blir lite dyrare till dig. Annacarin

  SvaraRadera
 2. Det låter som våren börjar göra sitt intåg hos dig!
  Härligt!
  Lycka till med bokköpen!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Här tog våren ett skutt framåt när jag efter en natt med -18 grader ute fick ett samtal imorse: Imorgon levereras mitt nya växthus! Gissa vem som kommer att gå och klämma på det i väntan på att få komma till skott med att sätta upp det!?

  Vad jag nu bara är rädd för med tanke på att vi ska fixa trädgården i vår är att remissen till Åbolands sjukhus placerar mej under kniven och jag blir arbetsoförmögen några månader! Men nog kan man väl gräva, så och pynja med bara en arm? Väl?

  SvaraRadera
 4. Annacarin
  Tack för tipset!! Ska omedelbart börja snoka runt där och se vad som går att tråla upp!

  Monica:
  Sakta men säkert tinar även den frusna skärgårdsvärlden upp :o) Fast idag har det varit kallt. Inte så mycket pga minusgrader, men väl på grund av hårda, iskalla vindar. Men dem såg jag på tv-vädret att ni har fått er beskärda del av även där söderöver.

  Pipi:
  Åh, du har växthus på kommande! KUL!! Och så har du ju en karl att tillgå när du är nyopererad, även om han förstås har annat att göra också. Gör annars som jag gjorde och odla i krukor till en början. Det borde du greja rätt hyfsat även om du inte får belasta mer än en arm.

  Med såna här finheter på kommande blir det väl i alla fall något litet inlägg på din blogg framöver..?

  SvaraRadera
 5. Oops! Jag slant med fingret och tryckte i misstag på "Radera" när jag skulle tillåta den här kommentaren från Ölandsvindar 8 mars 2012 09:03:

  I går tittade mina första små spirande tomatplantor upp och i morse såg det faktiskt ut som om alla frön hade tagit sig. Nästa vecka skulle det bli betydligt mildare så då kanske jag vågar flytta ut en del til växthuset med en frostvakt.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 6. Kerstin:
  Här är inget sått ännu, men snart, snart ... Tusan vet var jag ska få rum med sålådorna bara :o/ Det är bara att inse: jag har för många krukväxter!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!