tisdag 22 maj 2012

Gubben i ... molnen

GUBBEN I MÅNEN har väl alla hört talas om, men visste ni att det finns en bland molnen också?


Det ser ut att bli regn idag. Kanske är det därför molngubben flinar så brett? Men låt honom flina, för här behövs mer väta. Trots att det inte varit särskilt varmt ännu är det oroväckande torrt i jorden.

Men inne i Glaspalatset växer det förstås, för man kan ju vattna med slang och kanna.


De här söta majvivorna, Primula farinosa, ”räddade” jag från en dikes­kant häromdagen. Det skulle vara roligt om de klarade sig och kom igen år efter år.


Och hörni, håll med om att det är nåt alldeles extra med ljuset tidiga vårmornar! Jag skulle kunna ta hur mycket bilder som helst, men idag får det räcka med den här:


Den här årstiden är det gôtt att leva!
TRÄDGÅRDSNOTERING
Idag planterade jag ut de förkultiverade gula vaxbönorna. Inne i växthuset har de flesta av frilandsgurkorna hunnit utveckla sitt första hjärtbladspar. Jädrar vad det går undan när det går!

16 kommentarer:

 1. Du har det så fint på din tomt din trädgård önskar jag vore min.Det är ju så mysigt.När du står på din altan å tittar ner på allt du har måste ju vara underbart.Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fint och fint, jag vet inte det jag. Men den här årstiden är det ingenting som inte är fint, så är det bara :o) Utsikten från terrassen har inte nått sin absoluta höjdpunkt ännu, för än så länge har inte plommon- och äppelträdens blommor slagit ut. Men ett par dagar till så ...

   Radera
 2. Som gjort för en morgonfika under det vackra trädet i din trädgård. Du är så flitig och duktig med blommor och grönt. Ja, med en massa annat också, förstås.

  Så därför vänder jag mig till dig med ett litet problem. När dom som har blog.se får en kommentar av mig står min adress under kommentaren. Det är bara det att det står byrackan.blogspot.se när det ska vara cicilina.blogspot.se. Klickar man på adressen kommer man till en nerlagd blogg. Jag antar att jag någonstans har skrivit in fel adress och nu undrar jag om du vet hur jag kan rätta till adressen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såna mornar som det var idag är det faktiskt rent paradisiskt där på grusrundeln. Fast bordet sjunger på sista versen och har varit fallfärdigt i flera år redan. Man får ta det varligt när man drämmer ner kaffemuggen i bordet ;o)

   Om jag uppfattat ditt problem rätt så är det så här du löser det:

   1. Klicka på "Utforma" uppe i högra hörnet.

   2. Klicka på nedåtpilen intill din profilbild uppe i högra hörnet och välj "Blogger-profil".

   3. Klicka på "Redigera profil" upp till höger.

   4. Gå till rubriken "Identitet" och raden "Visningsnamn". Där står det antagligen byrackan.blogspot.se och inte det rätta, cicilina.blogspot.se.

   Hoppas det blir rätt nu :o)

   Radera
  2. Som mitt visningsnamn står Cici och på IE funkar det och URL-adressen blir cicilina.blogspot.com men när jag kommenterar via Chrome kommer den där mystiska byrackan.blogspot.com. Jag tycker att jag har kollat alla sidor som går att kolla men hittar inget som är till hjälp.

   Tack för att du försökte i alla fall.

   Radera
  3. Har löst det nu, lättare än jag trodde. Ursäkta att jag tog upp din tid.

   Radera
  4. Ingen fara :o) Vilken var lösningen..? *nyfiken*

   Radera
  5. På blog kommer det alltid upp en adressruta när man vill kommentera. Eftersom IE fungerade fattade inte jag att det bara var att gå in och rätta i adressrutan utan att det var mera en grundinställningshistoria. Tydligen har jag varit tvungen att skriva in där på nytt sen jag började använda Chrome och det är då jag har skrivit fel namn.

   Radera
 3. Kunde inte sagt det bättre själv. RIKTIGT GÖTT!! Annacarin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och tur är det, för annars kan det kvitta. För det är väl så Roy & Roger sjunger..?

   Radera
 4. Hej

  Japp, molnen framför månen gjorde det verkligen till en gubbe. Tuff bild.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tuff kanske, men också very fake. Där finns alls ingen måne på riktigt, serru. Den har jag puttat dit alldeles själv i Photoshop.

   Radera
 5. Du har de så fint Nina..klaga inte...tänk att ha en sån trädgård..jag blir avundsjuuuk..häls.. Ella

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klaga? Vem har klagat..? Inte jag inte! Jag älskar min trädgård och ”Rucklet” med. Men mer regn behöver den förstnämnda. Det bokstavligen dammar när jag sätter spaden i jorden :o/

   Radera
 6. Regn ja! Det skulle vi verkligen behöva nu. Men inte ett moln på himlen.I går blev jag av med några av mina tomatplantor. Jag hade alldeles för många och min grannfru 80+ fick några när jag hörde att hon hade misslyckats med sina i år.Skönt att slippa dåligt samvete för dem, som behövde större krukor.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håhå, jaja, detta med för mycket plantor ... Idag rustade jag färdigt i Glaspalatset för mina tomater och gurkor, och trots att jag har sparat bara två plantor av varje tomatsort (gula resp. röda körsbärstomater, röda bifftomater och en annan biffig som heter Black Russian) har jag ändå tre fina plantor över.

   Och så tror jag att jag har summa sex squashplantor kvar, trots att jag redan gett bort några stycken. Av chilin har jag fortfarande fyra, så där ska det också gå iväg åtminstone två. Och så vidare, och så vidare. Tänk att man aldrig lär sig att så med måtta! Då tyckte jag ändå att jag var verkligt sansad i år, vilket nu torde vara motbevisat.

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!