måndag 21 maj 2012

Om utifall att det gått er förbi

... SÅ KAN JAG informera omvärlden om att nu, NU, är det vår!! Ord är överflödiga. Behold, Mother Nature:

TRÄDGÅRDSNOTERING
De gula vaxbönorna som förgroddades och därefter såddes den 11.5 har grott bra i växthuset och är nu 5-6 cm höga. Snart dags att plantera ut i grönsakslandet! Imorse hittade jag det allra första hjärtbladsparet i rädis­raden och ringblomsfröna jag strödde ut den 8.5 börjar visa grönt ovan jord. På eftermiddagen upptäckte jag att frilandsgurkorna börjat gro inne i växt­huset.

Idag sådde jag fänkålsfrön som jag fick igår av S. Det har jag aldrig odlat förut, så det ska bli intressant att se om det går. Några majvivor, som jag grävde upp ur ett dike igår, hamnade i den ena rabatten vid Glaspalatset och några frö­sådda plantor av två sorters näva flyttade jag också dit. Den ena är Johnson’s Blue och den andra minns jag inte vad den heter. Rosa är den i alla fall. Och så planterade jag ut de förkultiverade plantorna av buskaster, för kommande maffiga buketter utåt höstkanten.

I samband med fika hos M & P på eftermiddagen fick jag med mig hem en liten blå marktäckare och en djupt ceriseröd viva. Båda fick mellanlanda i rabatten vid rundeln. I retur fick de en chiliplanta.

6 kommentarer:

 1. Oj vad fint det blommar hos dig man blir alldeles chockad.Här är det bra senare, några tulpaner har börjat slå ut.det är allt.Men vi kommer idag har vi nog haft den första sommardagen.

  SvaraRadera
 2. Jodu, inte behövs det mycket värme - och framför allt varmare nätter - för att det ska dra igång i hundra knyck! Idag kom det dessutom regn, fast inte mycket. Det kunde gott ha varit mer, för det är torrt i marken :o/

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga försommarbilder! Ser ut som reklam för blomsterlökar och andra trädgårdsväxter. Mina vildtulpaner slog ut i dag och just i detta nu har nog moder natur ont både här och där, för det är många knoppar som kommer brista den närmaste tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, har du vildtulpaner? Lyckliga människa! Såna har jag t.v. inte lyckats skaffa mig, men de står på önskelistan, som så mycket annat.

   Våren är ett tacksamt fotoobjekt, annat kan man inte säga. Allt grönt har så många olika nyanser, är så krispigt och fräscht och formligen älskas av kameran. För att inte tala om allt nyutslaget i rabatter och på grenar. Och så var det det där med ljuset. Ljuset på våren är så mycket mer behagligt än mitt på sommaren. Förutom tidiga sommarmornar eller sena kvällar då, förstås. Det ljuset går minsann inte heller av för hackor!

   Radera
 4. Inget regn här ännu! Vattna och vattna och vattna!! Men nu ska jag ut och åka tåg! Mer om det i morgon.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hu, jag säger samma sak: "Vattna, vattna, vattna", och ser pengarna rinna ut genom slangen. Var sjutton håller vårregnen hus?? De där långvariga, stillsamma regnen, som naturen så väl behöver.

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!