söndag 20 maj 2012

Och nu blir det naturfilm!

 
IDAG BLIR DET inga bilder, det blir – hör och häpna – film istället. Igår tog nämligen kom­pisen B och jag en härlig promenad på naturreser­va­tet på Nåtö strax söderom Mariehamn. Balsam för en stressråtta som jag.Om du har en snabb bredbandsanslutning kan du, när du tryckt på playknap­pen, gå upp i kvalitet genom att klicka på kugghjulet och välja 480p istället och ändra till fullskärmsläge gen­om att klicka på skärmsymbolen längst till höger.


Timmarna i det fria var en lämplig nedvarvning före den magnetrönt­gen jag högst oväntat kallades till kl. 20:45 på kvällen. Om magnet­rönt­gen av hjärnan tycker jag nämligen inte. Den klaustrofobiska käns­la som infinner sig när man skjutsas in i tunneln är bland det värs­ta jag någonsin upplevt.

Nu visste jag i och för sig vad jag hade att vänta, efter­som jag var med om samma sak för nästan exakt ett år sedan. Jag överlevde den här gången också, och nu är det bara att vänta på be­sked om huru­vida Schysta C hållit sig på mat­tan eller ökat ytter­ligare i omfång – och om de vita fläckarna blivit fler och/eller större :o/

Annars har jag inga omvälvande nyheter eller funderingar ett roa er med denna söndag i maj. Förutom att herr och fru gråsparv tycks vara färdiga med bobygget, och nu jobbar så intensivt på att föra arten vi­dare att det ruskar i lärkgrenarna, har det inte hänt något värt att rap­portera.

Vädret är fint. Grässtråna i mossmattan behöver klippas. Nu går jag ut.

8 kommentarer:

 1. UNDERBART!!!!!Nina. Det behövs inga fler ord.

  Håller tummarna, hoppas svaren är bra
  KRAMIS
  Monkan

  SvaraRadera
 2. Roligt att du gillade det :o) Jag är inte riktigt vän med videomicklarprogrammet ännu, så det blir vad det blir. Men vad musiken beträffar så är Rodrigo alltid Rodrigo!

  SvaraRadera
 3. Underbar film, det är fantastiskt i naturen just nu! Har också gjort magnetröntgen av huvudet samt färgskalle, båda inträffade när jag akut fick ett brustet bråck (s.k aneorysm)i hjärnan för 12-13 år sen. Opererades direkt, men hade turen att träffa på en av Sveriges duktigaste hjärnkirurg, så jag fick inga som helst men. Detta trots att jag första tiden var ganska dålig och t.o.m. åkte rullstol ett tag samt fick undergå rehabilitering på sjukhus ett par månader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, har du haft ett aneurysm! Det är sannerligen ingenting att leka med, så du får tacka makterna för att du hade nära till professionell hjälp.

   Ute är det så ljuvligt just nu att jag har svårt för att hållas inomhus överhuvudtaget ens för de nödvändigaste av sysslor, som matlagning och sånt där annat träligt. Men man lever ju inte på frisk luft allena, så det är bara att släpa sig in mellan varven.

   Radera
 4. Härlig vårtur i den åländska skärgården. Du har fått till en väldigt fin närvaro i bilderna, man känner nästan att man är med där och vandrar på stigarna.
  (Vill protestera lite mot den stora texten som du lagt in över de första blommorna och som gör att man inte hinner se dom, texten till de senare passar bättre och tar just inte bort något av bilden.)
  Vilken egendomlig tid för magnetröntgen, en söndagskväll! Hoppas att det gick bra i alla fall och att dom inte hittar några större förändringar. I alla fall inte till det sämre, åt andra hållet är det helt ok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst var det en märklig tidpunkt för en röntgenundersökning? Men det blir tydligen så ibland i och med att vi inte har någon stationär möjlighet till magnetröntgen här på ön. Istället kommer det då och då en buss hit från finska fastlandet, och då jobbar de verkligt låånga dagar.

   Angående filmen så hör jag, lyder och har redigerat :o) F.ö. hade jag glömt att lägga till en text på slutet om att jag gjort filmsnutten till minne av min förutvarande vårvandrarkompis Janne, som hastigt rycktes bort vid den här tidpunkten på året för sex år sedan, bara några och femtio år gammal. Jag skulle m.a.o. ändå ha behövt lägga upp en ny variant så då passade det alldeles utmärkt att samtidigt ta din protest ad notam.

   Radera
 5. En njutbar musik å filmsnutt,håller på att det blir ett bra besked.Här är det regn å rusk,Kramar

  SvaraRadera
 6. Så vackert! Nu kan man inte göra annat än njuta av vad naturen bjuder på.Fast just nu hör jag på håll ett åskväder som befinner sig mellan Gotland och Öland.Kommer det närmare hoppas jag att det bjuder på lite regn också.Underbar musik, ett av mina favoritstycken.Hoppas att de bara hittade alla dina positiva sidor i hjärnan och inget som inte ska vara där.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!