tisdag 29 maj 2012

Ingen odlardag utan glädjeämnen!

DET ÄR NÅGOT vajsing med bildöverföringen idag. Men trots att Blog­ger envisas med att göra bilderna lågupplösta lyckades jag efter en hel del bök få upp dem med bättre kvalitet. Tror jag i alla fall. Vi får väl se vad som händer när jag tryckt på "Publicera" :o/

Nåväl, vi börjar med en bild av mina kökspelargoner. Lite rangliga, lite magra men blomningsvilliga som bara den! De karpar säkert upp sig bara de får flytta ut på terrasstrappan, men än så länge tycker jag det är alldeles för kallt och blåsigt.I Glaspalatset är det bra med sprutt. Gurkorna har börjat växa till sig, sommarsquashplantorna har så många blomknoppar att jag inte orkar räkna dem och indiankrassen har grott till 100 %. I en annan sålåda – inte med på bild – har två luktärtsfrön nu behagat visa grönt ovan jord, och det är jag vansinnigt glad för. Efter alla rapporter om hur kinkiga de kan vara hyste jag inte mycket hopp om att det skulle bli något av min sådd.


Egentligen är det tur att det blev ett väderomslag till det sämre. Idag svänger det rejält under luvan och muskelapparaten känns som den är gjord av Jell-O, så här blir inte många knop gjorda denna tisdag, det är då ett som är säkert.

När jag för en stund sedan tog mig nerför terrasstrappan och ut till Glaspalatset höll jag på att stiga rätt ut i tomma intet vilket är precis den sortens akrobatik och platta fall som jag numera, med mina sprö­da ben, inte bör ägna mig åt i nån större utsträckning. Åtminstone inte före jag skaffat mig ett klippkort hos ortopeden.

”Trädgårdstisdag” får bli ”Sofftisdag” istället. Kul? Not :o(TRÄDGÅRDSNOTERING
Sådde en kort rad med en annan rödbetssort än den tidigare sådda. Silade nässelvattnet som stått och dragit en dryg vecka. Ööööööörk, så illa det kan lukta!

7 kommentarer:

 1. Oj vad det växer och gror!
  I början av växtsäsongen brukar jag ta bort blommorna som kommer på pelargonerna så att dom får växa till sig lite med bladen i stället ochbli likte mulligare. Men det är lite olika på sorterna hur dom utvecklas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Say no more! Mitt glaspalats är den största av glädjor och jag ångrar inte för en sekund att jag skaffade det, även om mycket annat fick stryka på foten för att den drömmen skulle kunna förverkligas.

   Jag har också plockat bort knoppar från pelargonerna under våren, men "mammorna" ser ändå ut på det här viset :o/ Det kan till en del bero på den krukväxtjord jag använt, som högst förmodligen inte är den ultimata för pelargoner. Men mest beror det nog på att de borde få komma ut på grönbete :o)

   Den ena av de här tre, den i mitten på bilden, försöker jag förresten stamma upp. Bara på skoj, för av den är det ändå sex nya telningar på uppväxt.

   Radera
 2. JA, i går kväll stängde vi dörrarna til växthusen. Då var det plus 2 grader, men det blev ingen frost.Jag har gjort nässelvatten för första gången och nu är nässlorna förvandlade till spenatsopa. Jag funderar på varför man måste sila . De följer snällt med ut genom pipen på vattenkannan och gör väl lite nytta i rabatterna.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 3. Vips, så var allt jag skrev borta! Men jag undrade över nässelvattnet. Jag silar inte mitt och jag undrar varför det alltid står att man ska göra det. Det ser ut som spenatsoppa men gör säkert lite nytta i rabatterna.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och vips, så var allt du skrev ändå där :o) Jag har också funderat över varför nässelsoppan ska silas och det enda jag tänkt mig fram till är att om det finns material kvar fortsätter förruttnelseprocessen. Geggan hivar jag istället ut direkt på växtligheten i trädgården, lite här och lite där.

   Radera
 4. ANgående din kommentar hos mig. Prova den kaukasiska förgätmigejen. Sprider sig inte alls men är jättesöt. Firrarna mår bra och är fortfarande 17 st. Vi befarar dock att det så småningom dyker upp några småttingar, som de håller på!!
  Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va, sprider den sig inte alls?? I så fall ska jag apseluut testa den vid tillfälle! Tack för insidertips :oD

   Nog är det väl ändå roligare att firrarna blir fler och inte färre..? Det tyder ju på att de trivs som fisken i vattnet, haha!

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!