torsdag 31 maj 2012

Ingen fart och ännu mindre fläkt

NU HÄNDE DET. Fläkten på min bärbara dator är stendöd. Medan jag jagar denna reservdel kan det bli lite si och så med blogg­upp­date­ring­arna. Håll tummarna för att det går att få tag på en ny fläkt, för jag har inte råd att skaffa en ny dator. För övrigt är det inga andra fel på min gamla laptop, så av rent principiella skäl anser jag att det är förkastligt att utrangera den bara för att en utbytbar del har pajat.

Men vi lever ju sedan länge i en värld av slit och släng. En mentalitet som gäller såväl manicker som människor. Därmed förstås att herr en­dokrinologen inte har hört av sig. Det har i och för sig inte någon från polisen gjort heller, trots att jag vid ett flertal tillfällen, med för mig osedvanligt stort tålamod, ända sedan februari (!) försökt få klara be­sked på en enkel fråga.

Låt mig därför sammanfatta dagsformen: visaren på irri­tations­baro­metern har slagit över till fullt lågtryck och risken för åskväder är över­hängande, liksom för ett regn så surt att en bit lackmuspapper väljer att självdestruera hellre än att utsättas för det.

Detta är inte en bra dag.

14 kommentarer:

 1. När jag arbetade var det en hederssak att ringa upp kunden inom utlovad tid även om jag bara kunde meddela att ärendet ännu inte var klart. En granne här har satt upp en alldeles ny holk och i morse kunde jag se genom kikaren att en talgoxe smet in där.De kanske föredrar nytt och modernt framför "gammal charm".
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det är nog säkert så, att jag har besök av den nya tidens talgoxar som vill ha nytt och fräscht och helt utan loppor! Men om det verkligen blir någon bosättning vet jag inte ännu. Det kanske bara var en hane som tyckte att han skulle göra det lätt för sig, men utan att få napp hos någon hona ;o)

   Radera
 2. Det är bland det oartigaste som finns, ja att inte ringa upp när man lovat alltså. Men det är väl som en massa annat som man tydligen inte behöver göra/kunna/vara nu för tiden!
  Du frågade om den gulblommande busken. Det är en Kerria japonica `pleniflora´ (zon 1-3), en mycket simpel - och billig - gammaldags buske men som är jättefin. Om man sköter om den! Man måste klippa och rensa den varje år, dessutom vattna och gödsla och framförallt - ta bort alla rotskott!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för svaret på min buskfråga! Den är ju bara fööör läcker. Jag måste höra efter hos min hovleverantör, handelsträdgården i grannskapet, om de skulle kunna fixa hem en sån åt mig. Fast ... det där med frikostigt med rotskott la ärligt talat en viss sordin på habegäret ... Hm, kanske bäst att fundera på saken fram till hösten?

   Radera
 3. Tekniska prylar är ofta bra att ha, men dom ska fungera. Hoppas verkligen at du får tag i en ny fläkt, för hur ska vi annars kunna klara oss, vi som läser din blogg varje dag. Och framför allt, hur ska du klara dig utan dator? Det går ju bara inte.

  SvaraRadera
 4. Som i alla andra sammanhang blev jag imorse utlovad besked under dagen. Men som i alla andra sammanhang uteblev det. Frågan huruvida det går att tråla upp en ny fläkt är därmed t.v. obesvarad :o/

  Å andra sidan är det nog så, att ni reder er bra även om jag försvinner en stund - eller för all framtid, för den delen. Däremot är det mer tveksamt om jag gör detsamma utan min bärbara. För det är som du säger. Det går ju bara inte!

  SvaraRadera
 5. Du skrev att en "Rolle" skulle man ha i trädgården! Jag tänkte bara påpeka att det var först när han kommer över 70 förra året och vi sålde firman som han började jobba i trädgården.
  Innan dess fick jag sköta ALLT själv, vilket var OK i Stockholm när vi hade 702 kvm. Här är det 5000 kvm vilket blev lite väl mycket, speciellt som jag anlagt en massa nytt. Här fanns ju ingenting från början.
  Jo, en sak skötte han sen vi flyttade hit, han klippte det jobbiga diket utanför och oftast "yttertomten"!
  Nu låter det som jag gnäller, men det var helt OK - för han skötte om all städning och diskning inne!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! En "Rolle" som skulle diska och städa istället för att jobba i trädgården skulle jag inte heller tacka nej till ;o)

   Radera
 6. Hoppas du får bukt med fläkten på nåt vis! Att bli utan dina inlägg skulle ju vara helt enkelt ..helt enkelt... otänkbart!

  Pipi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ny fläkt är beställd! Leverans lovad inom 1-2 veckor, så än slipper ni mig inte, haha!

   Radera
 7. Går det inte att rensa upp i fläkten på nått sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är antagligen något lager som är slutnött efter X antal år med dagligt slitage. Men, som jag skrev här ovan, det är en ny fläkt på väg. Oöverstigligt dyrt blir det inte heller - i alla fall en bråkdel av prislappen för en helt ny bärbar dator.

   Radera
 8. Hej Nina! Ikväll har jag äntligen tagit mig tid att läsa in mig i din blogg! Det var ju inte litet jag missat...
  Såå vackra bilder du tar, t.ex. kungsängsliljorna!
  Och alla dina odlingar ska bli kul att följa!
  Din trädgård ser så vacker och välskött ut!
  Ja, nu är jag hemma igen och kan följa dina inlägg efter hand...
  Kram från Monica!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Asså du, kungsängsliljorna borde du få se i verkligheten - eller jag kanske borde säga "overkligheten", för de växte i sån mängd och på ett så koncentrerat område att det inte kändes riktigt verkligt :o)

   Varmt välkommen hem! Jag har varit USEL på att kommentera dina Turkietinlägg och skäms riktigt rysligt ...

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!