måndag 28 maj 2012

Knappt 9° och sjunker

DET SVÄNGER OCH slänger med väderleken. Gårdagens högsommar gick hastigt över och idag blåser en svinkall nordan igen. Lika fort som jag bar ut mina squashplantor för dagens utevistelse, lika fort fick jag bära in dem igen. +8,8° gör varken squash eller människa glad så här i slutet av maj.

Vi tager vad vi haver-buketten jag plockade ihop igår kväll får bli da­gens uppmuntran.


Idag har jag påbörjat behandlingen av min osteoporos. En liten kul tablett i veckan ska jag peta i mig i fem års tid är det tänkt. Det kuliga med den är att man måste stå eller sitta upp när man tar den, man får inte lägga sig ner den närmaste halvtimmen efter och inte heller äta eller dricka något under lika lång tid.

Ren syra är det visst och hur lilla maggen ska må av det hela kan man ju undra. Det är med andra ord till att befinna sig i det klassiska pest eller kolera-läget, som ju inte är direkt ovanligt när det handlar om me­diciner. Men varför välja mellan lite spontana benbrott och blödande magsår? Har man ”tur” kan man få båda ;o)TRÄDGÅRDSNOTERING
Skördade säsongens första laddning med libsticka och satte på torkning. Årets första rabarberkräm blev kokt sent på kvällen, för avnjutning under morgondagen. Sanerade mina citrusfruktplantor från sköldlöss och hoppas jag får bukt med eländet.

6 kommentarer:

 1. Duktig florist du är,väldigt vacker bukett.Ett elände med medicin.Kramar

  SvaraRadera
 2. Här är det också pest eller koleraval.Läkarna vill undvika antibiotika efter alla mina upprepade urinvägsinfektioner och då kan slemhinnestärkande hormoncreme göra susen. Samtidigt har onkologerna sagt att jag inte ska använda någon form av hormoner efter min bröstcancer för tjugo år sedan.Efter ett långt samtal med gynekolog i veckan beslöt vi att jag ändå ska testa cremen.Vi får väl se hur det slutar!
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, suck hördu. Är det som sagt inte det ena så är det det andra :o/ Jag skulle ändå tro att beslutet i samråd med din läkare var det rätta. Det handlar ju om livskvalitet också, inte bara hälsa.

   Radera
 3. Den där tabletten har vi här i huset också. Det är inte jag som använder mig av den, utan K som behöver den för att väga upp all kortison han stoppar i sig. Han tar tabletten på söndagsmorgonen och på lördagskvällen ställer han kaffebryggaren och termosen på ett annat ställe så att han inte stoppar i sig av favoritdrycken av ren slentrian. Sen går han en promenad med hundarna och kommer hem lagom för att äta frukost och ta resten av medicinerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var intressant att höra. Har han ätit bisfosfonat länge redan? Känner han av några biverkningar..? Jag hoppas för egen del att jag i fortsättningen slipper fler såna dagar som jag hade igår, dagen efter första tabletten. Det är naturligtvis inte 100 % säkert att det var alendronatet som "ställde till det", men så där visset - och på det viset - har jag aldrig mått förut.

   Radera
  2. Han har nog tagit tabletterna ett par månader högst och inte klagat på några särskilda biverkningar. Att han är lite förvirrad och glömsk och ofta på dåligt humör skyller jag mera på ålder och arv, men det kan också bero på den övriga medicinen har stoppar i sig.

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!