fredag 6 juli 2012

Hej, vad det går!

MED ETT AVSNITT av ”Morden i Midsomer” här, ett annat av ”Siden­vägen på 30 dagar” där och tjilevipp, så fort det går att virka mor­mors­rutor! Rutorna till filten jag började på för en knapp vecka sedan ökar i antal. De första 46 är på god väg att bli färdiga. Det är nästan en tred­jedel av hela filten det :o)


Just nu avstår jag från att tänka på det jättejobb det är att virka ihop alla rutor med varandra. För att inte tala om att virka en kant runt hela härligheten.

Nå, den dagen den sorgen och just nu är det inte tal om mer virkning. Nu ska det underhållsklippas äppelträd och jag skänker en tack­sam­hetens tanke till den klipska män­niska som hittat på den tele­skop­skaf­tade universalklipparen. Bensköra femtiplussare har en hel del DNA gemensamt med schimpanser men ska trots det ogärna klänga om­kring i trädkronor. Då är det fint att kunna stå stadigt med båda fötter­na på jorden och ändå klippa högst upp i topparna.

8 kommentarer:

 1. " Morden i midsommer", en kanna kaffe och en härlig virkning är sommartradition hemma hos mig.Äppelträd finns ej hos mig men väl gräsmattor så långt ögat kan nå (tvi å usch ). Du har fina färger på dina mormorsrutor så jag tror det blir en fröjd att sy ihop dem ?!

  SvaraRadera
 2. Gräsmatta - oavsett format - är egentligen en fånig idé om man inte ägnar sig åt cricket på proffsnivå eller äger ett fotbollslag :o) Jag brukar dregla när jag i fina trädgårdstidningar ser bildreportage från trädgårdar som består enbart av grus- eller plattgångar och stenlagda ytor mellan härlig, frodig grönska. Min målsättning är att undan för undan minska mängden gräs som behöver klippning, men det tar ju sin rundliga tid :o/

  Jag kommer inte att sy ihop rutorna utan virka ihop dem med varandra med samma teknik som Lucy med bloggen Attic 24 visar HÄR. Sparar såå mycket arbete och rekommenderas å det varmaste!

  SvaraRadera
 3. Fast jag tycker att välskötta gräsmattebitar mellan rabatterna binder ihop alltsamman och gör det mindre rörigt!
  Och jag är fortfarande full av beundran för att du kan virka mormorsrutor...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Hej du min roligaste kommentator. Idag har jag lastat av den sista stenen och nej, det följde inte med någon dräng på lasset. Själv är som bekant bästa....
  Annacarin

  SvaraRadera
 5. Mormorsrutor gillar jag att virka. Att virka eller sy ihop dom - mindre kul. Att virka kant runt, jättetrevligt, det är bara att köra på då!
  Idag såg jag en bild där man drog ihop rutorna med en tråd man zickzackade mellan rutorna, såg smidigt ut.
  Agneta

  SvaraRadera
 6. Jääääääääämarns så produktiv du är kvinna!
  Snajsigt blir det minsann :D

  SvaraRadera
 7. Tack för länken om hur man kan virka ihop rutorna. Jag printar ut den och stoppar ner den tillsammans med virknålen i kassen med mina rutor och simsalabim.....näe så lätt går det nog inte. Det får väl bli någon dag längre fram.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 8. Hej

  Dom där högarna med virkade rutor påminner om högarna med plättar/pannkakor mamma gjorde till oss som små....dom låg på samma sätt...hehe

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!