söndag 8 juli 2012

Är jag författare nu..?

DET ÄR FAKTISKT en rätt speciell känsla att stå med sina 276, egen­för­fat­ta­de, nytryckta sidor i näven; väldigt surrealistisk, mixad med stolt­het över att det faktiskt är gjort och så en stor skvätt glädje för­stås. Glädjen i att det grafiska slut­re­sul­tatet blev exakt som jag pla­ne­rat det.

Vad själva innehållet beträffar lämnar jag det upp till eventuella läsare att avgöra om storyn är så snar att locka till skratt som jag själv tyck­er. Humor är ju som bekant ett högst individuellt begrepp, men som jag sagt förut: har man gillat Arto Paasilinnas böcker gillar man nästan säkert den här :o)

För övrigt vill jag rikta ett stort tack till Ulf på Papertalk för den otroligt snabba och klanderfria produktionen och leveransen. Jag har aldrig sett på maken och är, med rätta, helt mål­lös.


Nåväl, nu återstår den tradiga administrativa biten: att sätta pris och organisera hur jag rent praktiskt ska hantera försäljningen. Det jag t.v. är på det klara med är fraktkostnaderna:


FRAKTKOSTNADER

ÅLAND

FINLAND

NORDEN/EU

1 bok

2,70 € (brev)

3,50 € (brev)

4,80 € (brev)
2 böcker
4,30 € (brev)

5,70 € (brev)

7,70 € (brev)

3-5 böcker

4,90 €*

7,10 € (paket)

11,90 € (paket)
6 böcker
4,90 €*

8,10 € (paket)

12,20 € (paket)

7- böcker

kontakta mig för prisuppgift

*) s.k. Ålandspaket. Lämnas till Posten, körs ut till mottagaren utan kvittering senast följande dag. Om mottagaren inte är hemma får paketet lämnas på trappan eller vid dörren.

Om nu någon, mot förmodan, är intresserad av att inhandla fler än sex exemplar är man välkommen att kontakta mig för att få besked om den aktuella transportkostnaden. Och den som bor på Åland kan självfallet hälsa på i ”Rucklet” för att shoppa en bok om vägarna ändå råkar bära förbi min adress :o)

Den till försäljning tillgängliga upplagan är liten, bara 50 ex, så jag hop­pas att jag inte ska bli kvar med alldeles för många hyllvärmare. Blir efterfrågan större än väntat får jag väl helt enkelt låta trycka upp en ny upplaga ;o)

Vill du reservera en bok eller flera i väntan på vad priset blir kan du mejla mig på stjarnkraft@aland.net. En reservation binder dig inte till köp, men garanterar att du inte blir utan ditt/dina ex om du accep­terar det ännu inte fastslagna priset.

23 kommentarer:

 1. Jag tror att din känsla över de nytryckta böckerna smittar av sig ända hit upp till Övre Norrland! Såå himla spännande!! Jag är så glad för din skull och hoppas förstås att du snart måste låta trycka upp fler ex.

  Om jag minns rätt så har jag bokat upp mig för två ex, men jag tar gärna det dubbla om det finns,så att jag kan sprida den lite här omkring.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Nä, nåt nytryck räknar jag inte med och är mer än nöjd om den här upplagan tar slut. Noterar tacksamt frun för tre ex, som första reserverare på listan. Det fjärde lär du inte behöva ;o)

   Radera
 2. Förstås vill jag ha!! Jag bokar två exemplar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Noteras med en nigning. För stereoläsning då eller..? Här snackar vi simultankapacitet! ;o)

   Radera
 3. Svar
  1. Tack, tack! Och en lite roligare historia än den förra kan man nog säga ;o)

   Radera
 4. Grattis!
  Jag har ju redan sagt att jag vill ha... men för säkerhets skull så påminner jag om det :) Ska bli sååå kul att få läsa den!
  Skickar ett mail också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag minns att du skrev något sånt i en tidigare kommentar. Tack för det! Och din reservation är noterad.

   Radera
 5. Stort GRATTIS, Nina! Såå roligt!
  Jag vill förstås gärna reservera en bok! Jag har ju redan läst den, men det vore så kul att ha den när man "känner" författaren...
  Stor kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :o) Dessvärre har jag lyckats slarva bort din adress, så är du snäll och mejlar den till mig sen när jag räknat fram vad det exakta priset på boken blir och du slutgiltigt bestämmer dig för att köpa eller inte?

   Radera
 6. Grattis! Klart att jag vill ha en bok, kanske du kan skicka i Cicis paket så betalar jag till henne...om det underlättar för dig vill säga! Ska kontakta Cici också för säkerhets skull.
  Grattis än en gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack, vännen min :o) Även om det är en utgivning på eget förlag är det skoj och det är klart att Cici och du kan "samåka" om det är okej för henne!

   Radera
 7. Jag vill beställa ett ex till Österrike om det går för sig. Mailar dig på angiven adress:-). Grattis till publiceringen och ser fram emot boken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Woa, leverans till det RIKTIGA utlandet! Kul! Och TACK! Särskilt som du ju har låångt kvar till 60+ själv ;o)

   Radera
 8. Jamen, jag vill ju också beställa 1 exemplar! Jag har provläst lite nu och jag gillar det jag läst, så......Kul och gratulerar. Ja, du är nog författare nu!
  Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kanske borde byta titel i telefonkatalogen..? Mitt egenföretagande inom den grafiska branschen har ju liksom självdött med god assistans från mitt pensionsförsäkringsbolag och den samhällsfinansierade hälsovården här på ön. Fast nä, i så fall ska man nog vara utgiven "på riktigt", av ett riktigt förlag. Men jag kan förstås byta till "amatörförfattare", hehe!

   Radera
 9. Gissa om jag blev glad i dag när jag såg vad som kommit med posten! Vilken överraskning! Tack snälla, nu ska jag bara avsluta "Korparna" innan jag kastar mig över 60+ och, på allvar, det känns riktigt pirrigt.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, du har bytt profilbild! (Visst är jag observant?)

   Det ska bli intressant att höra vad du tycker om Solveig, nu när det går att susa igenom berättelsen i ett svep. Har du f.ö. läst den helt nya inledningen redan..?

   Sen ber jag dig i förväg om att ha överseende med de typografiska missar som slunkit med i form av missade förstaradsindrag, några kommatecken efter anföranden där de inte ska finnas etc. Det ska f-n korrekturläsa själv :o/ Det är rent otroligt hur "hemmablind" man blir.

   Tur att första upplagan var så liten. Med bara 33 tillgängliga böcker kvar idag lutar det, förvånansvärt nog, åt att det kanske blir en liten, liten upplaga till så småningom. Då får jag en chans att rätta till sånt som halkat "på sniskon".

   Radera
  2. Nej jag har inte läst den nya inledningen så det nöjet har jag kvar.

   Det är något av ett mysterium att det är så svårt att se sina egna fel, men lätt att upptäcka andras. Jag tror att det har att göra med att man vet vad det SKA stå, och då läser man det. Har hört att korrekturläsare läser orden bakifrån och på det viset inte får ett sammanhang utan bara ser varje enskilt ord. Men fy sjutton så tråkigt det måste vara!

   Radera
  3. Exakt så är det! Jag skulle bli en gudabenådad korrekturläsare av andras alster, men när det gäller mina egna är det riktigt skralt. Fast jag tror inte att det finns så många direkta tyrkfel i boken; det är nog mest det typografiska som i brådskan slunkit genom maskorna i sållet. Men fy, så det kan irritera mig!

   Radera
 10. Åh så glad jag blev idag när posten hämtades in. Tack,tack och åter tack.
  Det blir kvällsläsning redan idag, så spännande det ska bli. Jag har redan läst lite på nätet, men jag har så svårt för det.
  Nu är det så här Nina, jag vill gärna köpa två böcker av dig. Min bästis skall få den ena, jag tror hon gillar den. Den andra ska A, sambons tjej få, så jag hoppas.... Den som redan finns i min ägo vill jag gärna behålla själv som ett kärt minne ifrån en kär vän.
  Jag har lagt ut på Facebook, reklam om din bok. Jag vet att du inte gillar Facebook, men rätt använt har man stor nytta av saiten.
  Lycka till.
  Monkan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju trevligt att höra att jag kunde överraska för en gångs skull - och med tanke på vad som är i görningen är det förresten inte konstigt alls om det är fler överraskningar på gång ;o) Men det låter ju i alla fall som att den jag bestått med var positiv.

   Självklart reserverar jag två böcker åt dig, även om jag alldeles bra tycker att du kan läsa ditt eget ex försiktigt och sen ge den vidare. Det är ju inte direkt litteratur i nobelprisklass och riskerar knappast att bli en av klassikerna, haha! Var lite ekonomisk, vetja!

   Jättetack för att du bidrar till marknadsföringen via Facebook!! Själv har jag idag varit och lämnat ett ex till vårt stadsbibliotek, för vilket de blev väldigt glada. Med lite tur kommer det fler inköp biblioteksvägen, för vi har bibliotek i princip i varje av våra sexton (!) kommuner.

   Just nu är det bara 30 ex kvar, så det finns gott hopp om att hela upplaga går åt. Kul! Den senaste revervationen står en gammal kompis för. Hon har en kvinnlig släktning som fyller 70 i dagarna. En sån där mänska som det är hopplöst att hitta på en gåva åt. Då kom hon, kompisen, på att den här boken blir ju perfekt; en roman om någon i nära ålder och dessutom skriven av en ålänning. En utomordentligt bra idé, tycker jag, för då blir det ju inte ännu en onödig kristallvas att ställa i bokhyllan, till förtret för släkten som med tiden ska reda upp i bohaget.

   Radera
 11. Måste förklara, det är inte A som ska ha boken, utan hennes mamma som är i min ålder. Hon ska få den som present. Jag hade lite bråttom när jag skrev.
  Det blir nog inga fler överraskningar tror jag. :)
  Kram Monkan

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!