måndag 23 juli 2012

Helt naturligt

EN AV MINA rabatter ligger lite väl mycket i skugga hela dagarna. Skug­ga leder till fukt, som leder till mossa. Av en god vän fick jag tipset att krossa äggskal och strö ut för att motverka försurningen.


Därför ser numera mitt torkskåp för disk ofta ut på det här viset:


Lika naturligt som äggskal för mossbekämpning är förekomsten av spindlar i rötmånaden. Vart jag mig i världen vänder ser jag spindlar. Till och med på köksbordet på morgonen. När jag förpassade det lilla livet till sitt rätta element, ute på gården, skedde det dessvärre en liten olycka. Överlever spindlar med bara sju ben..?


Mina pionvallmo, sådda 25 april, börjar nu gå i blom. Vallmo av alla de slag hör till mina favoriter. Knoppen, den fläskiga, är fascinerande. Blomman är fantastisk, oavsett om den är enkel eller mångdubbel. Och fröhuset är grafiskt elegant. Vallmo rules!


Den här sista bilden fick mig att minnas en haikudikt jag skrev för någ­ra år sedan. En av mina bättre, om jag tillåts säga det själv.

På Åland regnar det idag. What else is new?

5 kommentarer:

 1. Skulle det räcka med att det regnar, hela tiden, men det är kallt också. Igårnatt hade vi +6. Fast hos en väninna (med jättefin trädgård hon med!) hade mätaren stannat på +4,4.

  Är det juli eller september?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, den här fördömda nattkylan håller på att göra mig knasig! Ihop med det frånvarande solskenet under dygnets ljusa (??) tid är det ju ingenting som behagar växa/mogna. I Glaspalatset finns det t.ex. inte ens en rodnande tomat ännu trots att vi befinner oss i slutet av juli :o/

   Eller är det september?! *villrådig*

   Radera
 2. Jag tillhör dem som anser att man får marknadsföra sig själv och berömma egna mästerverk (vem skulle annars göra det?)Din vallmohaiku var jättefin liksom bilden på knoppen.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finnarna har ett bra ordspråk, som i fri översättning lyder ungefär så här: "Det finns ingen mer än katten själv som kan lyfta på kattens svans." Stämmer :o)

   Radera
 3. Jag brukar lägga krossade äggskal till backsipporna, dom lär gilla det...
  Kram, Monica

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!