lördag 21 juli 2012

Gåva av guld

DET ÄR LITE si och så med min fysik just nu. Egna svampexpeditioner har det därför inte blivit. Jag har till och med börjat oroa mig för att det kanske inte blir någon blåbärsplockning i år. Men då kan jag i och för sig sitta stilla på aktern, så det ska väl reda sig.

Gissa då om jag blev glad när kompisen C dök upp idag med en påse nyplockade kantareller! Hela 607 gram visade det sig vara när jag väl fått dem rensade. Detta, mina vänner, är renaste guld.
Stort tack även till alla er som gett mig så mycket positiv feedback på min bok! Om ni bara visste hur innerligt det gläder mig att den förmår glädja er :o)

10 kommentarer:

 1. Kantareller, skogens guld! Det är SÅ gott!
  Tyvärr har vi inte så mycket kantarellskogar här nere, men vi brukar åka upp till Blekinge i september och hälsa på goda vänner och då brukar vi åka ut och plocka trattkantareller och vanliga kantareller i Blekingeskogen!
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. En sommar bli egentligen ingen riktig sommar utan åtminstone en rostbrödmacka med smörfrästa kantareller som fått badda en stund i riktig grädde! Det enkla är ofta det bästa :o)

  SvaraRadera
 3. ...Och sådana där små goda!! Jag sätter mig här och önskar att någon C dyker upp här också.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du håller med mig, om att det är de små som smakar något..? Jag tycker att de fullvuxna kantarellerna tenderar att bli lite fadda i smaken och att guldet egentligen är de som ännu inte hunnit få "vågiga hattar".

   Med den strida ström gäster ni har mest hela tiden är det väl inte heelt omöjligt att du får vara med om samma sak! Eller..?

   Radera
 4. HEj igen. Byxelkrok sägs komma av Byskogskroken, dvs där havet gjorde en bukt in i skogen kring byn.Lite slarvigt uttalat blev det sedan Byxelkrok. Här säger vi oftast Kroken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha!Tack för upplysningen. Jag visste väl att du hade svar på min undran :o)

   Radera
 5. Kantareller är verkligen gott! Fin vän som kommer med en sån gåva. Jag har inte letat efter några här ännu (kantareller alltså) men det borde ju poppa upp snart efter allt regnande. Det är väl vatten som får svampen att växa, så då är det nog mer koncentrerad smak i de små.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kantarellen är kungen bland svampar i mitt tycke. Med tanke på hur mycket vatten som runnit ner över era trakter denna sommar torde det väl vara läge att kolla läget, om jag så säger ;o)

   Radera
 6. Tack för instruktionen om vitlökarna. Nånstans ska jag notera det och sen försöka komma ihåg att jag har noterat det......Det där med att se framåt (och bakåt också för den delen) är inte min starka sida.

  Och så till kantarellerna, det har vi här i skogarna och tom några meter från där jag sitter nu. Jag sitter på verandan och i diket nedanför växer dom, väldigt praktiskt och gott.

  Lite inside info om Europeana, den får väldigt lätt mjöldagg, mycket mjöldagg. Bara ville säga det också....

  Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Du får göra som jag: skriv upp det i ett häfte för "saker som jag nödvändigtvis behöver komma ihåg för framtiden. Ta sagda häfte och lägg det på ett ställe av typen "det här är en bra plats, den kommer jag att minnas". Vänta ett år. Inse att ingendera var en bra idé.

   Det skulle inte vara helt fel med ett kantarellställe precis nedanför terrassen. Den förbenade osteoporosen (eller vad det nu är) börjar ställa till det så att jag inte kan klafsa omkring i skog och mark mera :o(

   Tack för infon om 'Europeana'! En sån ska jag kanske hålla mig ifrån ändå om hon är en mjöldaggsmagnet. Fast tjusig är hon, det kommer man inte ifrån :o)

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!