tisdag 28 augusti 2012

Läsarrespons och lite annat

JAG BLEV GENERAD, jag blev rörd och jag blev framför allt jätteglad. Det kan verka förmätet av mig, men jag måste helt enkelt få dela med mig, när jag nu för en gångs skull har något annat än eländes elände att blogga om:

”Hej Nina!

Jag läste boken under min sista semestervecka när jag och hustrun var i Dan­mark. Jag är ingen van bokläsare och för att hålla fast mej krävs antingen att en bok ska vara spännande eller mycket rolig. Du lyckades med din historia och dina härliga karaktärer. Jag läste och skrattade högt och du äger ett härligt bildspråk som såväl levandegör per­so­ner­na som bygger upp miljöer.

Hustrun läste den efter mej och jag tror minsann att hon skrattade än­nu mer än jag. När hon kom till underklädesprovningen fick hon lägga undan boken och bara vika sig dubbel av skratt.

60+ och singel var rolig och underhållande, men jag tror att den stora mål­gruppen är just kvinnor i spannet mellan 50 och 65, inte nöd­vän­digt­vis sing­lar. Men jag tror att de äger en igenkänning som vi karlar saknar.

Jag gillade boken och är djupt imponerad. Den beskrivning jag minns bäst så här några veckor efteråt, är ögonbrynet som du liknade vid en lurvig larv. Den var helt oslagbar :-)

Tack för god underhållning och skriver du någon mer bok vill jag gärna läsa.

Hälsningar från din vän Xxxxx”

***

Det mejlet kommer jag att leva gott på, länge.

Annat jag kommer att kunna gotta mig åt är den burk med äppelmos jag lyckades åstadkomma under gårdagen. Jo, ni läste rätt, en burk. Mer äppelarbete än så stod inte ryggslutet ut med igår :o/


Denna morgon har jag allaredan hunnit vara till sjukhuslaboratoriet för än­nu mer provtagning. Med mig dit hade jag inte äppeljuice. Det är ske­net som bedrar ;o)


Men nu måste jag snabba ryck få en rykande het mugg kaffe, annars ansvarar jag inte för mina handlingar! Om fasteblodprover tycker jag inte.

4 kommentarer:

 1. Stort grattis till goda recensioner!

  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack du! Så himla kul att det är en manlig läsares tankar, för boken är ju, precis som han säger, i första hand tänkt för den kvinnliga målgruppen.

   Fast humor är ju i och för sig ett rätt genusbefriat karaktärsdrag, så nog tror jag att en del karlar kan få sig ett gott skratt av Solveigs bravader de med :o)

   Radera
 2. Kul med recensioner från någon, som uppenbarligen älskar din bok! Den ÄR väldigt rolig. Och slagfärdig.
  Lycka till med dina provtagningsresultat1
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Feedback i alla former är trevlig, även sån som inte är positiv, för utan kritik utvecklas man inte :o)

   Bland proverna som nu har tagits återfinns borreliatest, vilket är ett labprov som konstigt nog aldrig tagits på mig. Sedan bra många år är det legio att ta detta prov på åländska patienter som uppvisar diffusa symptom i likhet med mina, eftersom borrelios är så himla vanligt nuförtiden. Men direkt förvånad är jag väl inte över att det inte tagits, för ingenting har gått rätt någonstans under den här flera år långa "resan", så varför skulle detta ha varit ett undantag..?

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!