lördag 1 september 2012

Utredningen tar en ny vändning:
”Fästingspåret”

SENASTE BESKEDET ÄR artros i båda tummarna och ett förhöjt borre­liavärde. Håhå, jaja ... Vete tusan om jag ens vill få resterande svar, de som ännu inte hunnit komma :o/

Fast det är klart, egentligen ska jag kanske vara glad över borrelia­sva­ret? Borrelios kan sätta sig precis var som helst, ge vilka konstiga symp­tom som helst och vara lurigt som bara den. Kanske har vi änt­li­gen, efter alla dessa år, fått upp spåret på var pudelns kärna står att finna?


Om så visar sig vara fallet är det ju samtidigt liiite förargligt – igen – att det var jag själv som föreslog provtagning, med tanke på att jag, konstigt nog, aldrig har testats för borrelia tidigare; aldrig någon­sin, aldrig någonstans. Och då har jag ändå bott på Åland, bor­re­lia­fäs­tingarnas Mecca, sedan bör­jan av 1960-talet!

Det om det. Ikväll är det kvartersfest planerad i grannskapet. Utom­hus, i vad som ser ut att bli hällande regn och max +15°. En termos med glögg istället för det införskaffade, vita vinet känns just nu som ett helt tänkbart alternativ :oS

Trevlig lördag, alla ni andra!

PS. Hörnini, framför allt ni ålänningar, som dagligen surfar in på namn­in­sam­lingen mot försäkringsdiktaturen, hur skulle det vara att visa lite civilkurage och under­teck­na själv istället för att bara "tryna runt"??

6 kommentarer:

 1. Ingen fest på gång här men jag känner mig väldigt sugen på pasta med något skaldjursaktigt till.Borrelia, tja det kan ju vara ganska diffusa symtom. Du kanske till slut har en hel lista med diagnoser.Biologisk ålder blir nog framtidens melodi.Medellivslängden skiljer ju mycket mellan olika hundraser, små och stora och människor kan ju skilja både i längd och bredd och fresta på sina organ olika mycket.Vissa släkter uppnår betydligt längre medellivslängd än andra, så du kanske är på rätt spår, Nina!
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Pasta med något skaldjursaktigt" ... mm, så gott det lät! Pasta blev det för mig också, både vid lördagens grannfest och idag, men inte så god som jag tänkt mig. Jag fick för mig att vara lite kreativ vid spisen, men den nu testade varianten av pesto blev inte någon riktig höjdare.

   Neuroborrelios kan vara nog så lurig och t.o.m. svårverifierad med labprov om det är en "gammal" infektion. Men tappar man spinalvätska och kikar på den brukar det finnas gott om fulheter även om ett blodprov visat ingen eller väldigt lindrig infektion.

   Med tanke på att jag undan för undan presenterat en armslånga radda med för borrelia väldigt typiska tecken är det oförsvarligt och oerhört slarvigt att det inte för flera år sedan har kontrollerats om jag blivit smittad! Idag har jag t.o.m. förändringar i den s.k. vita substansen i hjärnan, som med stor sannolikhet är följden av en obehandlad neuroborrelios.

   Det råder ingen tvekan om att det är läge att fördjupa sig ännu mer i lagstiftningen om patientskador och skadestånd.

   Radera
 2. Glögg! Där sa du nåt! Har två boxar kvar från förra julen med Blossaglögg. Tror absolut det blir en sån mugg ikväll.

  Pipi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det säger en hel del om hur sommaren varit i år, att man överhuvudtaget överväger möjligheten att inmundiga glögg redan i september.

   Radera
 3. Tack för att du beskrev hur du sammanfogar dina mormorsrutor så snyggt. Möjligen förstår jag, och när jag har ett arbete framför mig går det nog. Jag har ibland väldigt höga tankar om min förmåga......

  Borrelia är ett riktigt elände. Jag avskyr dom små fästingarna mer än pesten. Och vad jag har förstått kan det smittade ligga kvar i kroppen i åratal innan det visar sig. Så lömskt. Usch och tvi.

  Men samtidigt kan man kanske hoppas att det är det i dina fingrar för då går det väl att bota, eller hur!

  Hoppas du är ute och njuter i kylan och regnet. Säger jag eftersom vi haft helt fantastisk sensommar dom senaste dagarna....hehe.

  Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med två rutor att testa på kommer du garanterat underfund med tekniken på nolltid.

   Det som finns i fingrarna är knappast orsakat av borreliainfektionen, för det är en helt ordinär artros som inte går att reversera. Samma med fötterna. Smärtlindring under akuta skeden är visst melodin har jag förstått.

   Men det som f.n. pågår i mina knän är sannolikt artrit, som är en klassiker till följd av obehandlad borrelia.

   Det regnade nästan hela kalaskvällen, men tack vare det stora partytält som riggats upp kunde vi sitta torrt. Med så många "inplastade" människor på ett fåtal kvadratmeter blev det dessutom riktigt varmt. Fast regnade gjorde det, mer eller mindre oavbrutet.

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!