fredag 1 februari 2013

En av mina bättre! Idéer alltså.

UPPGRADERINGEN AV MIN gamla, veckade takplafond lyckades över förväntan. Jag kapade helt enkelt åt mig strax under hälften av pla­fondens omkrets, slog hål i varje vikning c. 2,5 cm från övre kanten, limmade ihop skärmen igen och trädde den över armaturen till min adventsstjärna.

Med hjälp av en snörstump dragen genom hålen och avslutat med en nätt rosett hålls den nya skärmen på plats och jag har fått en ny lam­pa till en kostnad av endast en stunds arbete. Not bad, huh? Det här var faktiskt en av mina bättre idéer på länge :o)Bland alla övriga idéer som i överljudsfart susar runt bland mina över­belastade neuroner har det dykt upp en till. En sån som sitter och knackar på skallbenet med en irriterande envishet och inte vill släppa greppet om hammaren.

Jaha, vad har hon nu fått för sig? är det kanske någon som undrar. Jo, förstår ni, så här är det. Jag skulle vilja ge mera liv åt Solveig och hur gör man det på bästa sätt? Enkelt! Genom att göra en ljudbok av hen­nes bravader, förstås! Men hur detta ska gå till har jag ingen aaning om. Min erfarenhet av sånt är lika med noll.

Däremot säger mig min erfarenhet att det kostar en hög med pengar, även om jag inte har ett hum om vilket omfång denna hög kan tänkas ha. Fast pengarna är nog inte mitt största bekymmer. Det svåraste blir nog att hitta rätt uppläsare – och att den man vill ha är villig att åta sig jobbet. Helst utan att skinna en på allt man äger och har.

Ett namn som ploppat upp är Ann-Christine Karlsson, till vardags pro­gramledare och producent vid Ålands Radio, men även aktiv och pre­mierad amatörskådespelare. Hennes röst har jag alltid gillat. Ska jag månntro mejla henne en liten propå..?

Ja, vad tycker ni, skulle Solveig vara förtjänt av en plats i ljud­boks­bib­lioteket? Kommentera gärna!

6 kommentarer:

 1. Absolut,och du har ju redan tänkt dig en röst.bara att pröva.Lampan blev ju väldigt passande.Kram

  SvaraRadera
 2. SÅ fin lampan blev! Det är så mysigt när man har stjärnor i fönstren till jul, men nu kan du ju njuta av ljus i fönstret året om!
  Klart att du ska höra dig för om inläsandet av ljudboken - fråga kostar ju inget!
  Ha en skön helg, kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Hejsan


  Hos mig knackar inga idéer på skallbenet precis. I min skalle blåser nordanvinden friskt och samtidigt känns det som om någon planterat en flera ton tung rivningskula i skallen....haha.

  Men en fin idé med lampan.....

  SvaraRadera
 4. Det blev ju en jättesnygg fönsterlampa! Önskar att det poppade upp lite ljusa idéer här också, men icke.
  Jag säger som de andra angående Solveig, det är väl bara att höra sig för om hon Karlsson vill läsa in boken och i så fall till vilket pris. Ljudböcker är ju populära nu har jag förstått.

  SvaraRadera
 5. Det behöver inte bli dyrt alls. Jag har jobbat med speakertexter och den studion var byggd med hjälp av gamla madrasser i en garderob. Svettigt som fan på sommaren och pga av det susande ljudet så gick det ju inte att ställa in en fläkt. Spela in det och sedan kan du bränna CDn själv. För du har väl det på din dator? Eller kanske inte om du har en laptop, men då har du väl någon kompis med en stationär? Satsa du, för det blir inte dyrt, för du behöver ju inte bränna fler än vad som går åt varefter.
  Kantarellmamman

  SvaraRadera
 6. Rätt röst är viktigt! Vi är många som kan mana fram Mumintrollens sjungande finlands-svenska eller Astrid Lindgrens högläsning i huvudet.Det måste vara lite åländskt stuk på uppläsaren.Bra idé!
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!