fredag 15 februari 2013

Liten lågprislycka

BÅDA AV MINA två köksborddukar, såna där av tyg med vatten­av­vi­san­de ytbehandling, sjunger på riktigt sista versen. Det finns nämligen en övre gräns för hur många års tvättar den plastiga ytan klarar av.

En ny duk har därför stått på önskelistan rätt länge nu, men det rätta mönstret i kombination med den rätta färgsättningen har inte dykt upp. I alla fall inte på rea. Men så i förrgår hittade jag på loppis ett utomordentligt alternativ: fyra stadiga, grönvitmönstrade bords­tab­let­ter för 1,50 €. För alla fyra, mind you, inte per styck.

Efter några timmars blötläggning och därpå följande tvätt är de bu­tiks­fina igen, och Tadaa! mitt ruckliga ”Rucklet”-kök har fått en vårvintrig an­siktslyftning. Ett knippe fräscha tul­paner skulle förstås inte sitta fel det heller, men i min värld har även slokande såna sin charm.


Om undertecknad själv kan man dock inte säga detsamma. ”Charmig” är knappast det första adjektiv som ploppar upp när jag kommer på tal. Men ett nypimpat, charmigt kök, det har jag!

Och ny i.v.-kanyl har jag fått idag, på höger istället för vänster arm. Men det jag inte har är ett utlåtande från Petrea rehabiliteringsklinik. Det kom inte med posten idag heller. Irritationen växte progressivt med ett jätteskutt :o/

3 kommentarer:

 1. Jag tillhör dom lyckliga som inte gillar dukar, alltså vanliga dukar, så jag har aldrig några bekymmer med att tvätta och stryka. Jo, jag har faktiskt en stor enfärgad röd över jul. Annars är det tabletter som gäller, massor av sådana. Allt från silverfärgade i metall, över bast till plast. I massor av olika färger; svart, lila (naturligtvis), vinrött, aubergine, limegrönt, gult - ja, det enda jag saknar är faktiskt turkos! Måste se till att jag får tag på några såna!!
  TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 2. Dukar kan man fynda på loppis.Dom var fina.

  SvaraRadera
 3. Jag har också några sådana där plastade tygdukar till köksbordet. Väldigt bra! Torka av med trasa, tvätta på fintvätt ibland och hänga släta på strecket. Men mina börjar också bli slitna och dags att förnyas. Inte billiga per meter men säkert billigare om jag kommer ihåg att mäta köksbordet först så jag inte köper en meter extra "för säkerhets skull". Tabletter är också snyggt (som på din bild) men mitt bord är så slitet så jag vill helst dölja det.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!