torsdag 14 februari 2013

Om att falla till föga och bita i den dyra bullen

JAG HADE FÖRVÄNTANSFULLT sett fram mot min fastlagsbulle. Men denna förväntan övergick i mer än lätt missmod, när jag kommen till snabb­köps­kas­san för att göra rätt för mig insåg att jag för priset på en enda bulle skulle ha kunnat baka minst tio stycken själv, om inte många fler.


Men à la bonne heure, den var riktigt god, även så här två dagar för sent. Imorgon har jag förmodligen inte glömt hur &#$¤§% dyr den var.

På posten, dit jag vek in efter ett besök hos Ålands för­valt­nings­dom­stol*, väntade mig nästa överraskning. Denna dock av det klart an­ge­nämare slaget. Med anledning härav ber jag om att få revidera mitt föregående inlägg en smula. En vill jag nämligen särskilt tillönska en särdeles fin alla hjärtans dag och det är G i Göteborg. Det, ska ni veta, är en dam av det rätta virket! En sjusärdeles kvinna helt enkelt.

*) Såsom det överklagarproffs jag av rutiga och långrandiga orsaker börjar bli har jag besvärat mig angående den parkeringsbot jag påfördes häromsistens, eftersom det i 3 § vår egen Landskapslag om parkeringsbot med all tydlighet framgår att jag inte borde ha bötfällts.

3 kommentarer:

 1. Det lönar sig alltid att klaga om man är missnöjd med något! Även om man inte får rätt, så har man i alla fall försökt göra något åt felaktigheterna!!
  I det här huset dödas ALDRIG spindlar. Och i förra huset där Rolle hade sitt musikrum i undervåningen så hade han en jättestor spindel som husdjur. Den sprang över golvet en kväll och han trodde nästan det var en liten råtta. Han tog rätt på den och flyttade ut den i vårt stora bad & basturum där den fick bo i fönstret. Sen matade han den med leverpastej. Den levde där i över ett halvår!

  SvaraRadera
 2. Glömde berätta att jag aldrig tidigare har klätt i något i trädgården. Har varit av den åsikten att överlever det inte, eller blir det inte snyggt, då passar det inte i min trädgård och ska bort! Numera är jag lite mer förlåtande.....

  SvaraRadera
 3. En semla är du väl värd vad den än kostar.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!