onsdag 6 mars 2013

DIY slaskspade

ÄR DET FLER än jag som blir gaaalna på alla dessa en­gångs­för­pack­ningar av plast som formligen översvämmar tillvaron nuförtiden? Varje gång jag stoppar ner något i min back med skräp f.v.b. till åter­vin­nings­cent­ralen funderar jag på om det inte skulle gå att använda just den här plastsaken till något mer.

Häromdagen fick jag en idé.

Ni vet de där plastbrickorna, som finns på baksidan av många platta förpackningar med färdigskivat pålägg, som hänger i charkdisken i alla livsmedelsbutiker. De blir faktiskt helt perfekta slaskspadar till köket, med färdigt upphängningshål och allt!Och idag är det precis nio månader sedan mitt klagomål angående FPA:s märkliga beräkningar av det allmänna bostadsbidraget, som jag ursprungligen lämnade till JO den 10.01.2012, av någon ytterst svår­begriplig anledning kom att betraktas som ett helt nytt klagomål fr.o.m. 06.06.2012.

Totalt har det inkommande söndag således gått hela fjorton månader utan att något hänt. Man blir imponerad. Eh, nää ... not the least.

2 kommentarer:

 1. Jag håller med om att det blir en himmelens massa plast som ska till återvinningen, vilket väl är bra i sig. Återvinningen alltså. Men du är fiffig du och som jag ser det kan man väl tom få ut två slaskspadar ur den där förpackningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst räcker en sån där förpackningsbaksida till TVÅ slaskisar om man vill! Men eftersom det just nu inte förelåg behov av mer än EN valde jag detsamma, och då av sidan med färdig håltagning i kanten :o)

   Fast nu slog det mig, att den andra delen kan nog bli en bra, flexibel liten jordspade inför kommande omplantering av krukväxter! *fiskar upp från återvinningslådan*

   Den kan man skopa upp jorden med ur påsen och forma till en liten "tratt" när jorden ska fördelas runt växten i krukan. Smart va?! ;o)

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!