torsdag 4 april 2013

FILMTIPS
Extremt högt och otroligt nära

BRA DAG IGÅR. Dags- och kvällspromenaderna längs smältande snö­diken och vägrenar gav – förutom solsken, frisk luft och benstärkning – tomglas och -burkar för 1,95 €. En tur till loppis blev en tunn, lång­är­mad bussarong till sommaren för 1,- €. Yayayay, plussaldo!!

Ett annat plus i ”dagskassan” visade sig den DVD vara, som jag och Lilla A lånade med oss hem från bibban häromsistens. ”Extremt högt och otroligt nära” (2011) kallades ifjol av DN för den bästa 11 sep­tem­ber-filmen hittills. Förmodligen med rätta.


Trots allt spelar ändå attacken mot Twin Towers en under­ord­nad roll i sammanhanget. Istället följer vi nioårige Oskar, en skärpt unge med tydliga Aspergerdrag, under tiden efter terrordådet som tog hans äls­kade pappas liv.

Det hade kunnat bli en riktig snyftare, men är det ändå inte. Åt­mins­to­ne inte för den som har egna erfarenheter av människor med As­per­gers. Och om någon, i likhet med mig, föll som en sten för ”Brokeback Mountain”, då tror jag att även den här rullen kan vara nå’t. Jag är på inget vis någon cineast av stora mått, varken när det gäller kon­sum­tion eller kunnande, men tar mig faktiskt friheten att för ovanlighetens skull ge en rekommendation.

Se den alltså, om tillfälle yppar sig!

2 kommentarer:

 1. Det låter som du har haft en riktig höjdardag! Och så gör du dessutom en samhällsinsats, som tar bort skräpande burkar och flaskor ur naturen! Tänk att folk slänger så mycket! Det ser jag inte här omkring - eller så är det någon annan, som plockar upp dem före mig...
  Filmen låter väldigt bra, hoppas att den snart sänds på TV!
  Ha en bra dag idag också!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Gillat väldigt ofta filmer med Tom Hanks så den här ska jag hålla ögonen uppe efter. Har inte hört om den förr, så tack för tipset!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!