måndag 1 april 2013

Punktmarkerad

HOS HUDLÄKAREN FÖRRA veckan plockades hasta la vista två sus­pekta prickar bort från min smäckra lekamen, en på höger överarm och en på ryg­gen. Om prickarna är tillräckligt små lokalbedövar de och an­vänder ett specialverktyg, en sorts stans kan man säga, som på dju­pet hugger med sig sisådär en fem millimeter.

Igår tog jag bort den ena kompressen, den på armen. Visst ser det ut som någon gått lös på mig med ett vanligt hålslag? Och vilket intres­sant, übergeometriskt ärr det kommer att bli. Men jösses ändå, vilket blåmärke runt omkring! Det hade jag inte kunnat föreställa mig. Gult, grönt och lila är det, så man kan väl sägas vara påskpyntad :oD


Tänk ändå, så mycket omväxlande och spännande saker man hinner vara med om under det lilla Livet. Ännu mer spänning väntar: PAD-svaret, som är utlovat inom ett par veckor. Per brev, eftersom ÅHS bör­jat ta 10 euro betalt för ett telefonsamtal med någon läkekunnig.

Och nej, det var inte jag som föreslog snigelpost, det gjorde doktorn, som sa att det blir så dyrt annars. Min snab­ba slutsats blir därför, att inte heller han ser på den nya sam­tals­de­bi­teringen med blida ögon.

13 kommentarer:

 1. Ett ovanligt sår, måste jag säga...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ovanligt runt och fint, skulle man nog kunna säga :o) Inga trasiga kanter här inte!

   Radera
 2. Ibland, alltså, ibland, tittar jag på Criminal Minds, ja, om du inte vet, så är det amerikansk krimmiserie. Där figurerar mest seriemördare och dom har ofta attackerat sin offer så att det ser precis ut som ditt lustiga hål! Fast du lever, tack och lov! Men det ser verkligen ut som om man skulle vilja ta det till ett BAU team!!!
  Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Tänk om det hade suttit mitt i pannan, mellan ögonen? Då skulle jag förmodligen ha skrämt slag på både den ena och den andra :o)

   Radera
 3. Jag fick ett sånt där tjusigt hål vid knät förra sommaren för att kolla ett märke som fanns där och dottern provade redan som fyraåring mitt uppe på huvudet och i somras på magen. Som tur är med bara negativt (fast positivt) svar på de inlämnade provbitarna. Hoppas att det gäller dina prov också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här hålslagsvarianten var en förstagångare för mig. Tidigare har det använts den gamla, hederliga skalpell & suturtråd -metoden. Det ska bli intressant att se hur ärrbildningen kommer att se ut.

   Jag oroar mig inte nämnvärt för provsvaren på de här två prickarna. Däremot är jag faktiskt en liten, liten aning fundersam vad beträffar pigmenteringen på det redan opererade öronbladet. Men det har det ju inte tagits något prov på ännu, eftersom jag väntar på kallelse för ingreppet.

   Vad jag inte riktigt förstår, är varför en ÖRONläkare ska ge sig på skärandet den här gången. Förra gången gjordes det [mycket prydliga] arbetet av en riktig plastikkirurg i Åbo, som höll på i en hel timme med att i olika skikt lappa ihop efter sin framfart. Det hade känts aningen lugnare om det gjorts på samma sätt den här gången också.

   Radera
 4. Hej

  Snigelpost är faktiskt lite mysigt att skicka ibland, man vill ju inte det dör ut. Men hörde du att man skall höja brevportot till 10 kr, för vanligt brev, just bara för att det skickas post så sällan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det roligt att nån gång då och då få ett riktigt brev eller vykort! Det händer numera alltför sällan. Det mesta i "riktig" postväg är bara trista historier, som fakturor och annat elände. Och att de höjer portot förvånar mig föga. För säg, hur mycket finns det som egentligen blir billigare med tiden...? Här på Åland - som har eget postverk - höjs brevportot vartenda år efter årsskiftet, vissa år mer, andra år mindre. Men höjs, det görs det.

   Radera
 5. Hej

  Du Nina....April April April...me det där med portohöjningen...hehe

  SvaraRadera
  Svar
  1. HahahaHAAA!! Där fick du till det, din bandit! :oD

   Radera
 6. Vilken prick! Hoppas du haft en fin helg.Här har varit sooool!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovars, soligt och på så sätt fint har det varit. Men kallt. Svinkallt, för att vara så här långt in på året. Även om det blir uppåt tre-fyra grader varmt på dagarna, så bjuder nattemperaturen fortfarande på rätt många minus.

   Antagligen kommer det att gå som det ibland brukar: värmen kommer oväntat och med besked. Det, i sin tur, betyder att växtligheten "exploderar", och innan man vet ordet av är hela den härliga, åländska vårblomningen över.

   Radera
 7. Huga! Det där hålet ser läskigt ut! I våra avkrokar tar de nog fortfarande till skalpellen, samma gjorde de på Pulssi för nåt år sedan. Däremot togs provet för psoriasis i hårbotten på Anna med "stans". Då var vi lite oroliga att sågspånet skulle börja sippra ut, men hon klarade sej. ;) Provet var desvärre inget glädjande. :(

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!