torsdag 11 april 2013

Knapphändig information

INTE ENS JAG orkar vara förbannad preciis hela tiden, även om jag borde. Men igår stod det mig upp i halsen. Istället gjorde jag en djup­dykning bland allt möjligt jox som fanns i mammas gömmor när hon dog i slutet av 2005.

Bland annat finns det knappar i parti och minut. Små knappar, stora knappar, träknäppar, plastknappar, metallknappar med ankare, pärl­besatta knappar ... ja, kort sagt, oerhörda mängder knappar.

Av knappar kan man göra mycket kul! Som t.ex. helt unika halsband, som det här. Det är trätt på dubbelt pärlsilke med samma teknik som riktiga pärlhalsband, dvs med en knut mellan varje enhet. Mellan de röda knapparna i olika nyanser har jag knutit in tjeckiska glaspärlor.

Visst blev det rätt så coolt? :o)


6 kommentarer:

 1. Jättefint! Min mamma hade också en knapplåda, men den slängde vi, dumt nog, när hon dog!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Det blev ett väldigt fint halsband tycker jag, och helt unikt som du skriver.
  Jag blir ganska så, för att inte säga väldigt mycket, imponerad av alla tekniker du behärskar och allt tillbehör du har i din ägo. Jag för min del har aldrig hört talas om tjeckiska glaspärlor. Men dom passade precis i det här sammanhanget.

  SvaraRadera
 3. Hejsan

  Det där blev ju faktiskt fint. Man skall ta vara på gamla saker, det kan komma till nytta...men det beror ju på vad för saker förståss...hehe

  SvaraRadera
 4. Vad fint det blev du kan då komma på allt möjligt. Mamma hade också en knapplåda som man lekt med många gånger som barn. MEN DET BLEV EN ANNAN SOM HANN FÖRE MIG NÄR HON DOG.

  SvaraRadera
 5. En burk full av knappar


  Det fattas en knapp i en kofta
  Det gör det ju ganska ofta
  Jag plockar fram skrinet med nålar och garn
  Och knappar i mängd ända sen jag var barn

  En glasburk så full av de märkliga ting
  Knappar och hyskor, till gardinen en ring
  Jag häller ut allt, det risslar och rasslar
  Kanske hittar jag någon som passar

  Det här skrev jag för flera år sedan och det finns många verser till men det räcker att plåga dig med två hahaha! Du är så påhittig (inget nytt) och det blev ju jättesnyggt.
  Kram, kram /Kerstin

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!