onsdag 10 april 2013

Paradox

DENNA LJUVLIGA APRILMORGON vaknade jag med ett flin på läp­parna och en kristallklar tanke i huvudet. Jag hade drömt om JO.
Inga våta drömmar i Technicolor här inte! Trist byråkratgrått ska det va’ ;o)

Många, många av de klagomål som riktas till justitieombudsmannen rör de oskäligt långa handläggningstiderna för olika typer av ansökningar riktade till statliga och kommunala instanser.

Många, många är de ställningstaganden som JO gjort, i vilka det riktas skarp kritik mot den som klagomålet gäller. Man hötter med fingret och kräver bot och bättring.

Men paradoxalt nog är den handläggningstid som tills vidare åtgått för det klagomål jag lämnade in till JO den 10 januari 2012 den längsta jag hittills råkat ut för. Här föreligger med andra ord det klassiska ex­emp­let på ordspråket: Du ska inte göra som jag gör utan som jag säger.


Om man inte känner tillit till rikets högsta instanser, så säg mig, vad finns det då kvar att lita på..? Det enda man tycks kunna lita på, är att det inte går att lita på någon.

Jajamen, lita på det!
För mig går det nämligen att lita på.

1 kommentar:

  1. Japp, en sak har jag lärt mig under mina 25 år i försäkringsbranschen. Något som jag med risk för egen säkerhet också försökte motarbeta utan resultat. VÄND DIG ALLTID DIREKT TILL HÖGSTA CHEFEN!De är oftast så rädda om företagets goodwill att de gör vad som helst för att slippa hamna i dåligt läge.
    KRam, kram /Kerstin

    SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!