fredag 7 juni 2013

Milstolpe

IDAG HAR DET varit dimission i den åländska grundskolan. Strålande väder, strålande vack­er dotter (om jag tillåts säga det själv) med strå­lande avgångsbetyg och som pricken på i:et ett stipendium i svenska. Till hösten stundar naturvetenskaplig linje vid Ålands Lyceum, mitt eget alma mater.


Och är det examen så är det! Då, om någonsin, ska man väl få blom­mor och presenter för väl utfört arbete?

Klicka på paketet så får du se vad Lilla A fick av mig.

Nu ska jag ägna resten av dagen åt att vara stolt mamma och mer festivitas än en högst prosaisk tömning av en nu färdigkörd maskin med tvätt blir det inte. Men visst, det är ju festligt med rena kläder också. Det är det ju. Typ.

18 kommentarer:

 1. Åh, så vacker hon är, lilla A! Om jag inte hade låtit som en gammal tant, så hade jag sagt: "Och så stor hon har blivit"!
  Hoppsan, nu sa jag det i alla fall... men jag är ju en gammal tant, så det passar!
  Vilka jättefina örhängen hon fick av dig!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ack ja, tiden den går ... Det känns som igår när hon gick ut mellanstadiet, då hon också fick halsbandet som hör till dagens örhängen. Smyckena är äktåländsk design och produktion, från Guldviva, som också har en välförsedd webbshop.

   Radera
 2. Det är både vemodigt och skönt för varje etapp som är avklarad för de små liven.Det är en tuff värld de möter och det är bara att hålla tummarna för att det går bra.Fin present som passar bra på den söta dottern. Och du, det sitter väl i de kvinnliga generna (trots alla försök att bevisa motsatsen)att känna en sinnlig glädje över ren tvätt som fladdrar i vinden!
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jominsann, nog är det en tuffare värld idag än när man själv var i den åldern! Avundsjuk är jag inte.

   Faktum är, att det bereder mig större glädje att få hänga second hand-fyndat, nytvättat ute på tork i sommarsolen än att springa i all världens glassiga butiker och köpa mängder av det som en klok, finsk bloggare kallar för "snabbmode". Doften av nytvättat (utan parfymtillsats) är svårslagen :o)

   Radera
 3. Verkligen vacker dotter hon ska akta sig för karlar,nä hihi.smyckena passar fint till henne.
  Ett stipendium är ett bra betyg önskar henne en god framtid med sina studier.KramKram på er:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodu, det börjar bli hög tid för far hennes att skaffa sig både luftgevär och skjutvana om han ska lyckas mota friarna i grind ;o)

   Radera
 4. Gartulerar till lilla A och hennes stipendium i svenska. Men en sån mamma som du (en verbal springbrunn som det bara sprutar ur!)så förvånar det inte det minsta att även dottern har fallenhet för sitt modersmål!

  Är det bara jag, eller ser jag din mors drag hos A? Det är iaf nåt med hennes blick som får mej att tänka på H.

  Pipi

  Ps: Länge fick jag vänta men nu har jag växthus!;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och ändå har lingvisten valt NV-linje inför de gymnasiala studierna. Måhända blir det kanske linjebyte efter det första året..?

   Njä, det finns nog f.n. varken särskilt mycket av mig eller mormor eller hitta i dragen. Åtminstone tycker jag inte så själv. Men såsom varande part i målet gör jag väl bäst i att tiga still.

   JÄTTEGRATTIS till de nydanade odlingsmöjligheterna!! Now we're talking!

   Radera
 5. Vilken skönhet du har odlat fram, som den vackraste ros! Hon hade nog fått de vackra örhängena även om betygen inte varit av toppkvalitet, huvudsaken är att hon gjort sitt bästa. Det är bara att önska henne lycka till med kommande skola och NV är väl en bra linje?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jomenvisst hade det blivit örhängen ändå och de var de facto ingen i förväg annonserad "morot", utan snarast något av "grädde på moset" :o)

   NV är ett utomordentligt val, om än oerhört krävande. En av fördelarna med vårt nutida gymnasium är dock, att man ännu efter första läsåret har möjlighet att ändra sig och byta inriktning. Så vi får väl se om naturvetgirigheten håller hela vägen eller om den humanistiska banan kommer att utöva starkare dragningskraft när studierna väl har inletts.

   Radera
 6. Hej Nina.
  Såååå fin hon är dottern din. Känns väl skönt nu att dottern kommit en bit på vägen inför vuxenlivet.
  Jag gillar den serien smycken, vi såg dem när vi var nere i Mariehamn då på den fina Ålandsvisiten.
  Idag ska vi fira svärdottern som fyller år.
  Alla, ja nästan, sitter väl bänkade framför prinsessbröllopet idag, men icke jag. Det får man väl se och läsa om i flera veckor ändå.
  Ha en skön dag
  Monkan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avklarad grundskolning är ju faktiskt ett av livets större trappsteg att nå upp till, så det är fint att det gått bra så långt.

   Guldviva har många fina formgivningar i sin produktion, men Blomman förblir min favorit (än så länge). Den tilltalar mig mycket i all sin enkelhet och går att applicera på nästan vilken sorts smycke som helst.

   Jag såg faktiskt en snutt av prinsessbröllopet och nog måste man ju säga att bruden var bedårande vacker, klänningen sagolik och vädret perfekt. Så där snudd på ett sagobröllop, inte sant?

   Radera
 7. Hej

  Gratta din dotter från mig och A till examen. Så fint foto och så fin gåva hon fick av dig. Oj va längesedan man tog studenten.....svälj....minns knappt.haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag göra, bara jag träffar henne igen. F.n. - och antagligen över hela sommaren - bor hon hos sin pappa.

   Till studentexamen, om tre år om det går vägen, ska det nog bli lite mer än bara blommor och paket på skolgården. Precis som i Sverige är det tradition att man har mottagning för dem som vill komma och gratulera den nybakade och få sig ett glas champagne eller något i den stilen.

   Radera
 8. Absolut förtjusande liten dam! Och duktig. Det, om något, värmer väl ditt modershjärta! Och vilken fin present. Det var hon värd.
  Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är jag glad över att Lilla A:s avgångsbetyg blev sådant att det med råge räcker för att hon fritt ska kunna välja sin framtida bana. Här på Åland är det nämligen f.n. rätt hård konkurrens om en plats i det allmänbildande gymnasiet, så medelvitsordsribban ligger just nu på en osedvanligt hög nivå. Och sitt bästa ska man, enligt mig, alltid göra. Däremot ska man akta sig för att ställa orimliga krav på sig själv. Det är inte nyttigt i längden.

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!