tisdag 8 juni 2010

Tack för i år, slut för i år

SÅ VAR DÅ ytterligare ett av livets skeden avklarat, lilla A:s tid som mellanstadieelev. För mig, den blödiga morsan, kändes det vemodigt att ta adjö av hennes klasslärare sedan tre år, men lilla A såg bara glad ut. Undra på det, när hon stunden före, som en extra guldkant på det fina betyget, blivit tilldelad stipendium för goda prestationer under läsåret, klassens enda.


Vilken himla tur att jag utan vetskap om detta hade bestämt mig för en liten examenspresent i år! Ett litet rött paket med vita snören, vad annars?


Däri låg det hett efterlängtade silverhalsbandet BlommanTM från min f.d. klasskompis, guldsmed Maria Karlströms smedja Guldviva här i Mariehamn. Kronprinsessan Victoria har ett likadant och detta och mycket mer går att köpa bl.a. direkt från Guldvivas webbshop.

12 kommentarer:

 1. Och "lilla A" är fortfarande lika söt, som när hon började skolan, ser jag! Duktig också! Grattis till en sådan dotter!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Jovars, nog måste jag väl själv - trots att jag står för halva tillverkningen - tillstå att hon är både skötsam och söt att titta på.

  Tack och lov har jag i alla fall tills vidare varit förskonad från kjolar korta så de inte täcker baken, sotsvart runt ögonen och ett lager foundation av fel färg i det babysläta ansiktet. Jag blir så bedrövad när jag ser hur unga, vackra flickor med sina föräldrars goda minne tillåts kleta ner sig som värsta sortens lättfotade damer på Reeperbahn. Det är ju inte bara det att de sänder ut fel sorts signaler, de förstör ju faktiskt sin fina hy med all smörja de packar in i porerna!

  (Milda makter ... Ju äldre jag blir, desto mer "hör" jag hur jag börjar låta som min egen mamma ... Men det är väl så det ska vara, antar jag?)

  SvaraRadera
 3. Gratulationer till lilla "A" och till hennes mamma som nu borde vara så stolt att hon svävar :DD
  Kramar till er.

  SvaraRadera
 4. Tackar, tackar! Stoltast är nog ändå faderskapet, fast han på mäns buffliga vis inte riktigt klarar av att visa det ;o)

  Återgäldar kramen och gattis till klippet, förresten! :oD

  SvaraRadera
 5. Vad söt flickebarnet är, jag förstår att du är stolt idag, det ska också A vara som klarat av mellanstadiet med bravur. Grattis till er båda ifrån M och C

  SvaraRadera
 6. Vad gulliga ni är! Tack både från mig och henne!

  Rabarberkaka enligt ditt recept är precis just nu i ugnen ... det doftar ... kan knappt tåla mig. Det hela blev lite fördröjt pga att bilen hastigt fick tid hos "doktorn" idag och allt möjligt annat. Det blir alltså sent kvällskaffe, men nu är det ju sommarlov, så vad gör det?

  SvaraRadera
 7. Gratulerar till lilla A!

  Och till modern som pöser av stolthet med all rätta!

  Trevlig start på sommaren.

  Du, jag har ingen aning óm vad min gula rhododendron kan heta, jag har letat efter etiketten idag, men nej, den fanns inte kvar. Jag tror att jag fick den i present vid nåt tillfälle. Av min svägerska. Hon har heller ingen aning om vad den kan heta. Men blommar fint gör den och nu är det lite åt limegult till.

  Dom kommer säkert att trivas under dina tallar!

  Ha det bra och tack så länge att du vårdar vitlöken!

  Agneta

  SvaraRadera
 8. Tackar ödmjukast å lilla A:s räkning och även för min egen, även om jag ju inte direkt kan ta åt mig så mycket av äran.

  "Gul rhododendron"? Eh..? Jag tyckte att den var rosa på den bild jag tittade på. Måste kolla en gång till!

  Jadu, nu är det allt sommar på allvar och ni har det säkert helt ljuvligt där borta i Snäckskalsdalen.

  Kram på're!

  SvaraRadera
 9. Så härligt med denna lycka och stolthet!
  En riktig liten Prinsessa Du har, och så duktig!!
  Smycket var ljuvligt sött!!

  Håller fullständigt med (åldern igen?) om att man blir ledsen när man ser unga tonårstjejer som, istället för att visa sin ungdomliga och fräscha skönhet, smetar på sej allsköns smörja!
  Joooo...det ÄR åldern!!!
  (Usch, jag minns ju faktiskt att jag själv började sminka mej i 13-14 årsåldern.....Fyyy mej!)

  Ehhhh....förresten....ja...du hittar mej om du klickar på länken!

  Kram!
  J

  SvaraRadera
 10. Åh, hej! Så det är till att ha omlokaliserat sig? Noterar i kom ihåg-listan ;o)

  Tro nu inte att lilla A inte sminkar sig hon också. Mascara på fransarna är det minsann varje morgon, men något desto mer klet avstår hon klokt nog ifrån. Är det "fest" (dvs skoldisco eller så) har det hänt att lite ögonskugga tillkommit och i alla händelser läppglans. Att experimentera hör ju ungdomen till, men jag anser ändå att jag har ett ansvar som förälder att sätta gränser även på det här området och rya till när det blir för mycket. T.v. har jag inte behövt ta till basrösten, men det kommer säkert.

  Smycket, Blomman, är så otroligt fint i all sin enkelhet. Jag skulle inte ha något emot ett sånt själv, fast i guld. Silver funkar dessvärre dåligt på mig. Det är något med kemin i min hud som gör att det oxiderar snabbare än du hinner säga Häxans silverputs.

  SvaraRadera
 11. Du får säga grattis till lilla dottern från alla tanter på nätet.Det var ett väldigt fint silversmycke! Tyvärr har jag samma erfarenhet. Silver blir kolsvart på mig så jag har gett upp. Alla tonårstjejer kanske skulle ha en makeup-kurs i skolan. Sminket ska ju framhäva och understryka vars och ens vackra sidor, inte göra att alla ser ut att vara stöpta i samma form eller just ska upp på scenen och uppträda.

  Kerstin

  SvaraRadera
 12. Du Kerstin, det var ingen dum idé alls, det där med makeupkurs i skolan! I den skola där lilla A går anordnas redan tillfällen när ungarna får öva sig i vanlig sällskapsdans, så steget till en kurs i hur man använder smink är ju inte långt! Den tanken ska jag bannemej framföra vid något lämpligt tillfälle! Tack för riktigt smart tips :oD

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!