onsdag 7 augusti 2013

”Varde för ljust”
– och blåsigt

MITT I RYGGSKOTTET har jag haft kärt besök av delar av min finska släkt. Igår, på Hiroshimadagen, besökte vi Sjökvarteret i Mariehamns östra hamn, för att de på Pub Niska skulle få smaka på den Michael Björklundska varianten av pizza: plåtbröd. (Niska fanns tidigare i väst­ra hamnen, i anslutning till Segelpaviljongen.)

Samtidigt pågick med anledning av Hiroshimadagen en temakväll i Em­maus Ålands regi, som avslutades med sjösättning av lyktor. Men ef­tersom solen inte skulle gå ner förrän en timme senare var det fort­fa­rande alldeles för ljust och det blåste dessutom en styv pålandsvind, som med stor effektivitet drev lyktorna tillbaka in bland spräng­stens­blocken vid stranden.

Effekten uteblev därför och utan god hjälp av Photoshop hade det här varit en totalt intetsägande bild:


Idag är det redan sjätte dagen efter ”skottet” i ryggslutet, så nu får det bära eller brista, för beskärningen av det tredje äppelträdet måste bli gjord. Dessutom heter det ju att man ska röra på sig precis som van­ligt, i den mån smärtan tillåter. Utfodrad med ett par Panacod tillå­ter den en hel del, har jag märkt :o)

Fast min högsta stege gör jag nog än så länge klokast i att hålla mig ifrån.

6 kommentarer:

 1. Det blev ju en otroligt fin bild - tack vare Photoshop!? Men det var väldigt vad personen ifråga var påklädd. Har ni inte ens haft det varmt? Här har det varit - och är - riktig högsommarvärme, även idag trots att det kommer några små skurar ibland. Och dom är ju hjärtligt välkomna!
  Det där med ryggskott är inte kul. Man är ju numera inte så vig som man var i 25-års åldern, så att få ryggskott ovanpå det (vilket jag får ibland) skulle sätta P för alla försök att få till en presentabel trädgård. För när jag haft det så har det inte funnits en möjlighet att jobba kroppsligt! Hoppas det går bättre för dig.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovars, här har det nog också varit varmt nu, men just den kvällen var det svalt nere vid sjön. Särskilt som det blåste en frisk pålandsvind lite lätt norrifrån.

   Ryggskott är riktigt sk-t, men med bra värktabletter och muskelrelaxerande dito + att man inte lägger sig ner, utan fortsätter att vara igång går det rätt snabbt att bli någorlunda återställd.

   Tre dagar var jag inte i form för några storverk, men nu är det helt okej igen.

   Radera
 2. Det blev ju en mycket effektfull bild, trots allt! Skickligt!
  Var försiktig nu, när du kliver omkring i äppleträdet!

  Om du vill skicka mig din postadress, så ska jag skicka frön från den röda stjärnflockan till dig?
  Vi hörs, kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har varit såå försiktig såå, och har klarat mig utan några bestående men. Äppelträden har desto fler ;o)

   Jag har mejlat dig min postadress på en e-postadress jag hade kvar sedan du köpte boken av mig, men den kanske inte är i bruk mera ..?

   Radera
 3. Hahaha! Du har väl sett reklamfilmerna på TV? Ta en tablett mot ditt värkande skelett och världen öppnar sig direkt med alla sina möjligheter.Men det är bra att försöka röra på sig i måttliga mängder så klipp några vattenskott du! Själv måste jag laga mat till gäster som är på väg men eftersom det är oväder på gång, gör det inte så mycket.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ack, vore det ändå lika effektivt som i tv-reklamen! Men visst, de är effektiva så det räcker, de nutida värkmedicinerna. Så nu är alla träden beskurna och grovgrenar och sönderflisade kvistar undanröjda. Får man känna sig duktig nu ... igen? Haha!

   Och du är bra duktig du, som orkar med gäster preciis hela tiden. Passa dig, så att jag inte får för mig att våldgästa dig jag också!

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!