torsdag 8 augusti 2013

Hög igenkänningsfaktor här!

AV NÅGON ANLEDNING har jag idag fått ett ex av den ena av våra lokaltidningar i min postlåda imorse. Med tanke på vad som fanns på första sidan känns det nästan som det famösa Ödet är med och flyttar runt Livets spelbrickor lite grann:


När jag sedan öppnade tidningen och läste den riktiga artikeln var det som att läsa ett referat av min egen historia. Klicka HÄR för att läsa den du med! Saker som känns mer än välbekanta har jag för tyd­lig­he­tens skull strukit över med gult.

Kanske borde jag skriva ett mejl till artikelförfattaren, Kerstin Ös­ter­man? Min berättelse har nämligen, i jämförelse med Bennys, ytterligare några knorrar. Som t.ex. den lilla skruvade vändningen, att vännerna på Alandia Försäkringar inte har för avsikt att godkänna en ar­bets­pröv­ning om målet inte är ett heltidsarbete inom tre månader.

Benny fick sjukpension fem år* efter sin neuroborreliosdiagnos. Efter inkommande årsskifte har jag själv valsat runt i papperskvarnen lika länge. Fast det är klart, diagnosen fick jag ju först i oktober 2012, sju år efter enkefaliten 2005. Då gjordes äntligen en lumbalpunktion efter att mitt livs första borreliaprov på min egen, enträgna begäran tagits under sensommaren.

Såå... om det är från diagnosåret det ska räknas, då har jag yt­ter­li­ga­re dryga fyra års försäkringsbolagsvård att se fram mot. Jamen, jippii liksom ...


*) Fem år är synbarligen den (hävdvunna?) magiska gränsen för hur länge det ska spelas roulett med en människas liv och hälsa innan man gör rätt och det som borde ha gjorts långt tidigare. Om människan ifråga är jävligt envis och mot alla odds överlever så länge vill säga.

4 kommentarer:

 1. Gör det ! Kontakta artikelförfattaren! Ju mer som skrivs om en sådan här sak desto bättre är det. I Sverige betraktades TBE som det värsta man kunde råka ut för men nu börjar man få upp ögonen för att inte heller borrelian är så oskyldig som man först trodde.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag har mejlat fru journalisten. Men antingen är hon inte på jobb eller så bryr hon sig inte, för jag har inte fått svar.

   Det är rätt märkligt att det tagit sån tid det här med insikten om att borrelios inte är något att leka med. Med tanke på hur mycket forskning det bedrivs på det både nationellt och internationellt, menar jag. Men ibland är det ju som bekant trögare än ibland.

   Radera
 2. Råkade få samma tidning i min hand. När jag läste tänkte jag att det var som att läsa om dej.

  Fy fasen alltså!

  Pipi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det är inte utan att det finns påtagligt många paralleller. Helt oosökt kommer jag på mig med att undra, om utifall att han haft sin lagstadgade arbetspension annorstädes än hos Alandia Försäkringar ...

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!