fredag 15 november 2013

Dags att ”sjunga upp sig”!

GREJORNA HAR KOMMIT! Mikrofonen är hopskruvad, popfiltret mon­terat och hörlurarna ipluggade. Nu återstår bara att installera ljud­re­di­geringsprogrammet förrän det är dags att ”sjunga upp sig” riktigt or­dentligt och sätta igång med inläsningen av ”60+ och singel”.


Jag kanske börjar med att publicera ett kort smakprov här på bloggen, så att ni läsare får avgöra om det överhuvudtaget är värt att jag och min röst läser in hela konkaronkan. Det kunde väl vara smart? Inte stor vits med att lägga ner 40-50 timmars arbete på det om min väna stämma får folks hjärnvindlingar att rakna av förskräckelse och deras örontrumpeter att skrumpna ihop med ett utdraget kvidande :o)

7 kommentarer:

 1. Hej

  Oj nästan som en hel studio i en radiostation. En massa grejer ju. Lite spännande hade jag tyckt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äh, det ser ut att vara mer än det egentligen är, eftersom jag riggat upp på samma plats där min stationära dator står. Egentligen är det ingenting mer än en USB-mikrofon, ett "flåsfilter" till denna och ett par hörlurar. That's it, liksom. Men visst är det lite nervigt, för jag formligen avskyr att höra min egen röst, och nu måste jag ju dessutom försöka läsa med inlevelse, välartikulerat och långsamt samtidigt som det ska låta naturligt. Vete f-n om jag kommer att få till det.

   Radera
 2. Spännande! Är det en utrustning du har fått låna, eller måste man köpa själv?
  Hur ska det inlästa publiceras?
  Trevlig helg önskar jag dig!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är möjligt att jag hade kunnat ragga upp låneprylar någonstans om jag lagt manken till. Men eftersom jag - om jag får till ett hyfsat resultat av "60+" - har tänkt läsa in en annan bok också, så valde jag att skaffa eget.

   Min plan är för närvarande att spara inläsningen i mp3-format, som är det mest gångbara. I första hand kommer mp3-filen att säljas för nedladdning, men det kan hända att jag försöker få till en mindre upplaga med brända CD-skivor också. Allt hänger på hur pass väl jag lyckas med inläsningen.

   Radera
 3. En bra inläsning är guld värd. Alla känner igen Astrid Lindgrens röst efter att ha lyssnat på hennes berättelser och Mumintrollen måste man höra på klingande finlandssvenska. Och nu står du på tur! Trevlig helg till dig/Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är just det som är haken, att även jag är av den bergfasta åsikten att en njutbar inläsning är helt avgörande. Det är där skon klämmer just nu. Min dialekt är varken det ena eller det andra; inte finlandssvensk, inte rikssvensk och inte heller puråländsk.

   Risken är stor att det blir en totalkatastrof, men alternativet måste ändå prövas innan jag söker andra, mer dyrköpta vägar att åstadkomma en ljudbok av Solveigs vilda framfart :o)

   Radera
 4. Det kommer att bli jättespännande att få lyssna på ett smakprov. Precis som man gör sig en inre bild av hur en person kan se ut, någon man aldrig träffat eller sett en bild av, gör jag en ljudbild av hur personen låter. Det är sällan det överensstämmer med verkligheten.
  Lycka till! Och grattis i efterskott!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!