tisdag 12 november 2013

Tid för förändring

FÖR SNART TVÅ år sedan stickade jag en grå tröja av riktigt tjockt yllegarn. Men jag var ända från början inte nöjd med ärmarna, som blev lite väl tajta. Efter två år som hyllvärmare fick det räcka. Nu ska samma tröja bli ett antal par rejäla sockor istället:


Ute viner vinden runt knutarna och det eviga regnet denna höst smatt­rar mot rutor och tak. Ett utomordentligt sätt att spendera en sån här äcklig novemberdag är att tända i braskaminen och sätta sig i soffan med en stickning. Och vet ni? Jag tror till och med att jag känner en antydan till inspiration att baka en kaka också! Wow, liksom.

Annars sitter jag mest och funderar på varför jag helt enkelt inte tar och emigrerar till varmare breddgrader, typ Madeira eller Azorerna. November i Norden gör ingen mänska glad, minst av allt mig.

4 kommentarer:

 1. Lika så bra! Såna där saker har jag också haft genom åren och dom gör ingen människa glad. Jag tror tom att jag har ett mönster på sockor som du haft med här på bloggen.

  Vilken fin sjal du gjort! Helt makalöst vacker!

  Men du, hösten är så fin, min favoritårstid, det är vilsamt, lugnt och skönt och man får mysa hur mycket man vill! Fast jag vet, alla tycker inte så.....

  Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodu, det är bättre att repa upp och göra något nytt, så jag ska rota genom mina skåp och lådor i jakten på annat handstickat som kan bli föremål för omstickning. Dumt att ha saker av dyrt yllegarn som inte blir använt.

   Visst har hösten sina goda sidor, det är då visst och sant. Men när den blir som i år, med regn, regn, regn, blåst, regn, regn och mera regn, då kan jag lätt hålla mig för skratt.

   Radera
 2. Sockor - det skulle jag också sticka egentligen - en av våra svärsöner önskar sig hemstickade raggsockar...
  Jag har stickat sockor för så där 100 år sedan, men jag tror inte att jag klarar det nu... Fast jag kanske skulle försöka?
  Här har vi haft regn hela dagen idag men igår hade vi sol!
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åjo, nog klarar du sockor! Titta på min beskrivning (http://stjarnkraft.blogspot.com/2012/01/monster-valsittande-sockor-med.html) och gör som det står där, så går det som en dans. Den beskriver i och för sig hur man stickar med en s.k. förstärkt häl, men den biten kan du hoppa över och köra helt vanlig slätstickning istället.

   Solen visar sig dessvärre inte särskilt ofta här på Åland just nu. Knappt hinner molnen skingras och en ljusglimt titta fram, så pass att man hinner tänka: Å, solsken! Jag borde ta en promenad, innan det kommer ett nytt regnväder och sabbar den planen.

   Tänk, så olika det kan vara från ett år till ett annat! Ifjol var det ju full vinter med mängder av snö redan vid den här tiden i november.

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!