måndag 11 november 2013

En trekant igen

TRO’T DEN SOM vill, men jag har stickat någonting enfärgat! Diskret enfärgat dessutom. Här är den, min senaste trekantssjal, fotograferad i det sällsynta novembersolsken vi kan njuta av idag här på Åland:


Det ävenledes diskreta mönstret åstadkommer man med hålstickning. I övrigt är den stickad enligt samma princip som senast. Garnet är ock­så denna gång ”Baby Merino” från Drops, men jag har som omväxling stickat med 4 mm rundsticka i motsats till de föregående, då jag an­vände 5 mm.


Nu blir det nog inte fler sjalar på ett tag. Med tanke på hur min pek­fing­ertopp på höger hand ser ut just nu borde jag egentligen lägga stickandet åt sidan en stund och ägna mig åt virkning istället.

6 kommentarer:

 1. Såå vacker! Jag kan inte förstå hur fort du stickar? Det var ju inte länge sedan du visade två andra sjalar...
  Sen ska jag be att få tacka så hemskt mycket för fröna, som kom med posten idag! Tack snälla du!
  Jag ska göra som du säger, och så dom redan nu i höst, så får man hoppas och se!
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får jag sticka bara rätstickning rakt av går det faktiskt fort, det håller jag med om. Och med de här trekantssjalarna är det ju inte så mycket mönster och sånt att hålla reda på, bara tuta och köra :o)

   Varsågod för fröna, kära du! Hoppas nu att de gror också, så att du om ett par år har ett riktigt pampigt buskage med solhatt. N.B. att du bör så någonstans där det finns utrymme. De blir både högvuxna och omfångsrika.

   Radera
 2. Förra gången det var populärt att virka (70-talet) fick jag en svullen tumled efter att ha virkat en Chaneljacka och 7 meter gardinkappa.Så jag har varit YTTERST försiktig efter det hahaha.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. SJU METER?! *ruskar förundrad på huvudet* Hur i herrans namn pallade du för att virka SJU METER??

   Med denna information i bagaget förstår jag mycket bättre att du håller igen lite på handarbetsfronten. Fast lite tomtar på loftet tycks du ändå ha ;o)

   Radera
 3. SNYGG, jag gillar färgen. Ibland är det bra med enfärgade sjalar eller halsdukar, speciellt om man som jag ofta har mönstrade tröjor och jackor.
  Inte konstigt att du fått flådda fingrar, de måste väl jobba sig riktigt varma. :)
  Ha det gott/Monkan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en vacker mörkblå färg, men på bilden här ser sjalen möjligen lite ljusare ut än den är på riktigt. Den här är den första som jag så där på allvar överväger att behålla för eget bruk - just pga kulören och att den är enfärgad.

   Pekfingertoppen har tagit riktigt mycket stryk av det myckna sjalstickandet. Nu när jag gått över till raggsockor går det lite bättre, för de strumpstickor jag använder har trubbigare spetsar. Men lik förbannat slinker en in i en spricka lite då och då ... ajajaj!

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!