lördag 28 juni 2014

Gubbarna kommer till ”Rucklet”!

MED EN DAGSTEMPERATUR som inte förmår hasa sig upp över 15° förvånar det mig storligen att mina jordgubbar mognar en hel vecka tidigare än de gjorde ifjol, när jag kunde plocka de första lagom till M:s 50-årspresent. Men det gör de!

Igår plockade vi tio stora, fina gubbar. Redan för nästan en vecka se­dan kunde jag njuta av den allra första, för den allra, allra första ha­de någon pippi hunnit trycka i sig innan jag hann få på bärnätet :o/

Under gårdagseftermiddagen ringde det på dörren. Där stod gode gran­nen R med nyplockade, blommande provexemplar av den vita pion han skänkt mig en planta av. Nästan 100 % bländvit är den och helt ma-ka-löst vacker. Hoppas, hoppas, att min egen blommar nästa som­mar!

På kvällen ägnade Lilla A och jag oss åt seriöst soffhäng framför ”Miss Marple” på dumburken. Själv tillät jag mig ett glas merlotvin, men Lilla A, med ett halvår kvar till 18, fick sippa på en s.k. slushie, som helt en­kelt är saft frusen till is som krossas i en blender. Svårare än så är det inte, men kostar skjortan ”på stan” i samband med evenemang och jippon.


På tal om slushie, kolla på det här alltså:Här snackar vi partytrick på hög nivå!
 

4 kommentarer:

 1. Mmmm, egna jordgubbar! Vi har en liter köpta, som ska bli efterrätt idag, men det är inte riktigt detsamma!
  Tryckande varmt, lite disigt här idag.
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget fel i köpta gubbar heller! Fast det är så klart en viss känsla i att kunna knata ut till eget land och plocka alldeles solvarma. Fast här på Åland kan vi snart mynta ett nytt begrepp: solkall. För fy bubblan, så isande kallt det fortsätter att vara :o(

   Radera
 2. Varför inte prova Wordfeud online? Jag heter westrahult där. Funkar jättebra eftersom man kan spela ett ord när man har tid och t o m chatta lite. Det finns även en "allmän" chat och den befolkas av de mest hjärndöda individer jag har mött. Om man startar ett nytt spel sent på kvällen med någon okänd, så inser man att det dessutom är ett raggställe, men man kan ju spela med gamla kändisar :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har för mig att jag laddat ner Wordfeud också, men har inte kommit mig för att sätta igång med det. Ska se om jag får häng på't och hittar dig, så kan vi ju ägna oss åt virtuella ordbataljer av storformat sedan ;o)

   I Alfapet/Scrabble är det inte tillåtet med egennamn, böjningsformer m.m, men det är det väl i Wordfeud ..?

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!