tisdag 9 februari 2010

Baka, baka, baka ...

TACK VARE BLOGGVÄNNEN Monkan är det bakdag hos mig idag! När jag tappar sugen på bak och mat är det bara att titta in hos henne och snipp-snapp får man lust att sätta en deg eller laga en sallad.

Den här gången blir det skåprensningdegar igen. Det ena brödet med kruskakli, skållad vete- och rågkross och allt vad det nu var. Det andra innehåller torkade nässlor, nötter och frukt. Bland annat. I båda en obestämbar mjölblandning av dinkel, åländskt grahammjöl, rågsikt och specialvete. Hej och hå ... Men bröd blir det oftast i slutändan; kalljäst länge (minst 4 timmar) och bakat med kärlek. Gott blir det också, om jag får säga det själv!

Har ni förresten sett den danska matlagningsserien ”Bullar av stål”? På grund av att jag är en så usel tv-tittare missade jag den helt när den sändes första gången, och nu har jag lyckats med konststycket att missa de flesta av reprissändningarna också! Voi, vitt... å blått!

Jag har hittills inte inhandlat en endaste liten dvd-box i hela mitt liv (vilket till största delen beror på att det inte finns någon dvd-spelare i ”Rucklet”), men om den serien gavs ut som en box, skulle jag stå i kö för att få ett ex! Där kan vi snacka bakinspiration på hög nivå, alltså.

*dyker ner i mjölpåsarna*


Nybakt!
Överst kruskakli och ... ähum, tja ... kruskaklibrödet.
Underst en skruvad frukt- & nötbatong.

10 kommentarer:

 1. Såg att Bullar av stål kommer ikväll, ska försöka hinna ta en titt (även om jag absolut inte borde...).

  SvaraRadera
 2. Hallo där, lycka till med baket.
  Vi står startklara för proviantering av grönsaker och frukt.

  SvaraRadera
 3. Men åh, vilken vacker blogg du har!

  SvaraRadera
 4. Men hej, Cocki! Vad kul att du hittat hit och stort tack för komplimangen för bloggdesignen. Du kan tro att antalet grå däruppe blivit fler på kuppen ... Är man glad html-amatör uppstår de mest märkliga skapelser innan man hittat var i koden ändringar ska göras. Och så ser saker och ting dessutom helt olika ut i Internet Explorer, Firefox och Safari. Man kan få spel för mindre :o)

  SvaraRadera
 5. Hoppas du kavlar på med din nyinköpta brödkavel som du berättade om på en annan blogg.
  Om du inte förklarat att det var just en brödkavel, hade jag trott att det var ett nytt slags träningsredskap.
  Men käck var den i alla fall;-) Fast ovanlig.

  SvaraRadera
 6. *he-he*

  Som du ser, Göran, så bidde det inget kavlat idag. Men jag håller fullständigt med dig! Fiskars Functional Form-kavel ser mer ut som något man tränar magmusklerna med än ett köksredskap. Jag försökte faktiskt med den lilla luringen när jag förevisade underverket för dottern (som f.ö. var måttligt impad av vad morsan lägger pengar på).

  SvaraRadera
 7. Stickmamman
  Det har blivit 5 sockpar nu.bakade ochså idag men inget nyttigt bröd.
  Det blev en sockerkaka till kaffet.

  SvaraRadera
 8. Köpte en underbar bakbok idag o på fredag är jag ledig...då ska här bakas matbröd!

  SvaraRadera
 9. Stickmamman:
  FEM par?!? Himmel, kvinna, så snabbt du stickar. Och du, sockerkaka är minsann inte fy skam det heller :oD

  Madlar:
  Yay, baby! Bake away! Rena, rama terapin enligt mitt förmenande.

  SvaraRadera
 10. stickmamman
  Jag är som en stickmaskin,hade en farmor som lärde mig å min tvillingbror att sticka,vi var 5år då.Det fanns ingen tv på den tiden.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!