lördag 27 mars 2010

Långkokarlördag

DENNA LÖRDAG HAR jag verkligen slattrat bort ... Förutom middags­maten, som blev ett riktigt långkok i form av hederlig, old fashioned kalops. Japp, ni läste rätt. En sån där überhusmanskostlig rätt, som min mamma var en klippa på. Själv lagar jag det inte så ofta, men det händer ibland att det rycker till i traditionsgenen. Som idag.

åländsk råvara


Bortsett denna husmoderliga ekvilibrism har jag ägnat merparten av dagen åt ”vab”. Lilla A kom hem från skolan igår med hög feber (38,5°) och dagen har inte inneburit någon förbättring. Snarare det motsatta, eftersom vi noterade 38,7° strax före middagen.

Så nu återgår jag till att kyla ner tassarna för att kunna lägga en sval modershand på barnets heta panna, till att servera juice, portionera ut hostmedusin och halstabletter – kort sagt: vara mamma.

(Men vem ska ta hand om en mamma när hon är sjuk..? Jo, mamman själv förstås. Vem annars?)

4 kommentarer:

 1. Så trist.
  Har barnen påsklov hos er nu, det har våra.
  Hoppas A kryar på sig.

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är det dålig tajming? Fast här börjar påsklovet först på långfredagen. Däremot har hon sett fram mot att äta påskbuffé i skolan på onsdag, så jag hoppas också hon kvicknar till.

  SvaraRadera
 3. Jag tror du är en mycket god mor.
  Jag minns själv när jag var liten och febersjuk. Den bästa medicinen var när mor lade handen på ens panna.
  Hoppas dottern kryar på sig så hon kan ta vara på påsklovet.

  SvaraRadera
 4. Ja, ujamej ... Jag är så god att man skulle kunna skära upp mig i småbitar och sälja mig som en nyhet från Malaco ;o)

  Skämt åsido håller jag med dig. Jag minns också att det bästa var när mammas svala hand låg en stund på ens feberheta kind eller panna. Svalkan och närheten var en bra medicin.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!